İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden Gençlere Evlilik Öncesi Eğitim Programı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, evlenecek gençleri, Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile bilgilendirdi.

Toplantıda, evlenecek gençlerin desteklenmesi projesi kapsamında önemli bilgiler paylaşıldı.

Evlilik konusunda gençlerin bilgilendirilmesini amaçlayan bir toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İskenderun Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yılmaz Balaman, konuşmasında evliliğin kutsallığına ve Türk geleneklerindeki yeri ve önemine vurgu yaptı.

Balaman, “Evlilik, toplumumuzda büyük bir öneme sahiptir ve kutsal bir birlikteliktir. Gençlerimizin bu önemli adımı atarken aile büyükleriyle olan diyaloglarında olumlu yaklaşımlar sergilemeleri çok önemlidir. Geleneklerimize bağlı kalarak, karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde güçlü aileler kurmak hepimizin ortak hedefidir” dedi.

Toplantıda, gençlerin evlilik sürecinde birbirilerini nasıl desteklenebilecekleri konularında da bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, gençlere yönelik olarak düzenlenen çeşitli destek programları ve projeler hakkında detaylı bilgiler verilen toplantıda aile planlaması ile ilgili bilinçlendirme, evlilikte cinsel ilişki, sağlıklı çocuk sahibi olma konuları da ele alındı.

Son yıllarda, evlilik yaşının yükseldiğine dikkat çekilen eğitimde: erkeklerde ortalama evlilik yaşı 26’dan 28,3’e, kadınlarda ise 22’den 25,7’ye yükselmiş durumda olduğu belirtilerek bu değişikliklerin, modern yaşam tarzı ve kariyer planlamasının etkisi olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Toplantıdan satır başları:

“Pandemi dönemi, evlilik oranlarını da olumsuz etkiledi. Pandemi sürecinde evlenme oranları düşerken, boşanma oranlarında bir artış gözlemlendi. İnsanlar, pandemi koşulları nedeniyle düğün planlarını ertelemek zorunda kaldı ve bu durum evlenme oranlarını düşürdü. Aynı zamanda, artan stres ve belirsizlik, bazı evliliklerin sona ermesine neden oldu.”

“Gebelik konusunda ise kan uyuşmazlığı ve kalıtsal kan hastalıkları gibi konulara dikkat çekiliyor. Uzmanlar, çiftlerin evlilik öncesinde bu konularda bilgilendirilmesi ve gerekli testlerin yapılmasının önemine vurgu yapıyor. Kan uyuşmazlığı, Rh negatif ve Rh pozitif kan gruplarına sahip bireyler arasında yaşanabilir. Kalıtsal kan hastalıkları ise, çiftlerin çocuklarında bu tür hastalıkların riskini azaltmak için dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olduğu vurgulandı.”

Evliliklerin sağlıklı ve mutlu bir şekilde devam edebilmesi için çiftlerin bu konularda bilgi sahibi olması ve gereken önlemleri almasının önemine de vurgu yapıldı.

https://www.aile.gov.tr/duyurular/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi/

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.