Yeni Yıl Kutlama Kartlarını PTT’ye Verdiler Bu Geleneği Yaşatmak İçin Harekete Geçtiler

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Uzun yıllar önce yeni yıl kutlama kartları vardı ve bu kartlardan yüzlercesini posta yoluyla herkes birbirine gönderirdi.
Herkesin özenerek seçtiği ve sevdikleri için en güzel sözlerle iyi dileklerini ifade ederek posta yoluyla gönderdiği yeni yıl kutlama kartlarıyla tanışan Arsuz Gökmeydan İlkokulu öğrencileri, unutulmuş bir geleneği yaşatmak için Arsuz PTT’den sevdiklerine kart attılar.
Arsuz Gökmeydan İlkokulu Müdürü Turhan Ylımaz ve öğrencilerinin Arsuz PTT ziyareti sırasında heyecanlı anları ise görülmeğe değerdi.
Unutulan yılbaşı kartlarından sevdiklerine gönderen öğrencilerin bu geleneği öğrenmesi ve yaşatması ile ilgili proje hakkında açıklama yapan Gökmeydan İlkokulu Müdürü Turhan Yılmaz şöyle dedi:


“Yeni yıl kutlama kartları 1843 yılında İngiltere’de ortaya çıkar. O günden 2000’li yılların başına kadar var olan süreç boyunca popülerlik kazandığı gibi, günümüzde artık eski değerini kaybeden bu gelenek Gökmeydan İlkokulu öğrencileri tarafından yaşatıldı.
Nostaljik dakikaların yaşandığı etkinlikte öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sıcacık sevgi mesajları içeren tebrik kartlarını Arsuz PTT şubesinden sevdiklerine postaladılar. “

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.