İskenderun Anadolu Ekonomi Diplomasi görüşmelerine ev sahipliği yaptı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

MÜSİAD Hatay Şubesi tarafından İskenderun’da gerçekleştirilen Anadolu Ekonomi Diplomasi görüşmelerinde Litvanya, Estonya ve Letonya Büyükelçileri Türk yatırımcılarını ülkelerine yatırım yapmaya davet ettiler.

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Koordinasyonunda düzenlenen ‘Anadolu Ekonomi Diplomasisi’ programına Estonya Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Mrs. Annely Kolk, Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E. Mr. Ricardas Degutis ve Letonya Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E Mr. Peteris Vaivars katıldı.
Ramada Otel’de MÜSİAD Hatay Şube yönetimi ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ‘Anadolu Ekonomi Diplomasisi’ programında büyükelçiler, Hatay’da önemli yatırımlarla öne çıkan, demir-çelik, yeşil enerji ve daha birçok sektörde iş birliği yapmak istediklerini belirttiler.


‘HATAY’IN TİCARETİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Yoğun ilgi gören toplantıda konuşan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Ali Özyurt, büyükelçileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti aktararak, amaçlarının üyelerin ticaretine katkı sağlayarak iki ilişkilerin gelişmesine ve artmasına olanak sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

TÜRKİYE, KÜRESEL VE BÖLGESEL TİCARETİN GÜVENLİ LİMANIDIR

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Başkanı Osman Nuri Önügören ise, MÜSİAD EXPO’nun 24 sektörü bir araya getiren, Türkiye ve bölgenin en kapsamlı karma ticaret fuarı olan bir etkinlik olduğunu belirterek, “121 ülkeden 80 bine yakın ziyaretçi ağırladığımız MÜSİAD EXPO, sınırları aşan etkisini her geçen yıl artırıyor. Aldığımız ilk verilerde de bunu teyit etmek büyük memnuniyet uyandırıyor. Anketlerimiz tamamlandığında bu konuda net verileri kamuoyuyla paylaşacağız. Şunu net olarak ifade etmeliyim ki Türkiye küresel ve bölgesel ticaretin en güvenli limanıdır” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise Büyükelçileri İskenderun’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek genel bilgiler verdiği İskenderun’un sanayi alanında önemli bir yer olduğuna vurgu yaptı.

BÜYÜK ELÇİLERDEN NET MESAJ “ YATIRIMLARINIZA AÇIĞIZ”
Programda söz alarak Türkçe selamlama ile davetlilere yönelik konuşma yapan Estonya, Litvanya ve Letonya Büyükelçileri ise yaptıkları konuşmalarda ülkeleri ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Yinelenebilir enerji, yeşil sanayi başta olmak üzere yatırımlara açık olduklarını belirten Büyükelçiler özellikle demir çelik yatırımlarına ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çektiler. Ukrayna ve Rusya savaşı nedeni ile tedarik zincirinde sıkıntıların yaşandığı böyle bir dönemde Türkiye’yi güvenli bulduklarını belirten Büyükelçiler öncelikli olarak kardeş şehir projeleri ile ilişkileri güçlendirmek ve Türk yatırımcıları ülkelerinde görmek istediklerini belirttiler.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükelçilere MUSİAD Başkanı Ali Özyurt, Başkan yardımcısı Atıf Ceritbinmez ve belediye başkanı Fatih Tosyalı tarafından, MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Başkanı Osman Nuri Önügörene ise MUSİAD yönetim kurulu üyesi Alper Davut tarafından plaket takdiminde bulunuldu. Toplantının sonunda ise MUSİAD üyeleri Büyükelçiler ile bire bir tanışarak yatırım ve iş kolları ile ilgili görüş alış verişinde bulundular.

BÜYÜKELÇİLER OSMANİYE OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDULAR

MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komisyonu Koordinasyonunda düzenlenen ‘Anadolu Ekonomi Diplomasisi’ programına katılan Büyükelçiler Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde bulunan RAL Geri dönüşüm çelik sanayi, Tosyalı TOYO, CRT Metal tesislerini ziyaret ederek ilgililerden tesisler hakkında bilgi aldılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.