Türk Metal Sendikası 1 No’lu İskenderun Şube Başkanı Varan: Yakın gelecekte umut ışığı da görünmüyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Koşullar ne olursa olsun mücadeleye devam edeceklerini belirten Türk Metal Sendikası 1 No’lu İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiği belirterek yakın geleceğe ilişkin bir umut ışığı da görünmediğini ifade etti. Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin olarak “Hemen yanı başımızda patlak veren savaş neredeyse bütün dünyada deprem etki yarattı. Savaş ticarette daralma, üretimde belirsizlik ve istihdamda azalma olarak kendisini gösterdi.” Dedi.

Türk metal sendikası 1 No’ lu İskenderun şube yönetimi 4. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.
Anemon otelde gerçekleştirilen Olağan gelen kongreye Türk Metal Genel sekreter Taliphan Kıyamaz Divan başkanlığı yaptı.
Salondaki konuklara hitaben konuşan Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Taliphan Kıyamaz, Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın selamlarını, Türk Metal Sendikası’nın 2023 yılında 67. Yaşını kutlayacağını belirtti ve işçi hakları konusunda da lokomotif çalışmaları sendika olarak aralıksız sürdüreceklerini ifade etti.


Çerkezköy Şubesinin genel kurulu dolayısıyla genel başkan Pevrul Kavrak’ın katılamadığını Genel Kurulda konuşan Türk Metal Sendikası 1 No’lu İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, konuşmasında; “Böylesine bir coğrafyada Ortadoğu’daki ateşe bu kadar yakın bir bölge nüfus dengelerinin alt üst olduğu, sosyal yapının bile bozulduğu bir bölgede hak mücadelesi yapmak kolay değil. Çaresiz insanların kayıt dışı işlerde acımasızca sömürüldüğü bir ortamda emek kavgası vermek kolay değil. Ama zoru kolay kılanlar var. Her türkü desteği veren öncülük eden bizi zafere ulaştıranlar var. Olara Genel Merkezimize başta Genel Başkanımıza ve Tüm Yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Başımızda siz ve desteğiniz oldukça zafer hep bizim olacaktır. Koşullar ne olursa olsun Türk Metal Bayrağı hep en yukarda olacaktır. Ne mutu bize Ne mutlu Türk Metalliyim diyene. Genel Kurulumuzu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiği süreçte yapıyoruz. Yakın geleceğe ilişkin bir umut ışığı da gözükmüyor. Hemen yanı başımızda patlak veren savaş neredeyse bütün dünyada deprem etki yarattı. Savaş ticarette daralma, üretimde belirsizlik ve istihdamda azalma olarak kendisini gösterdi.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.