Sahil Güvenlik ve YAKORDER işbirliği ile Balıkçı Barınağında dip temizliği

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi Balıkçı Barınağı içerisinde dalgıçlar denizde öğrenciler sahilde temizlik yaptılar. Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER) ve Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı işbirliği içerisinde dalgıç ekipleri denizde dip temizliği, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler ve ilçede faaliyet gösteren bir okulun özel eğitim öğrencileri barınak içereninde temizlik gerçekleştirdiler.


Araç lastiği, cam şişe, demir parçaları ve plastik poşet gibi çok sayıda çöp toplandı.

Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi Gönüllük Kulübü Çevre Timi üyesi Ayşenur Özen yaptığı açıklamada; ”Burada YAKORDER öncülüğünde Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi gönüllüleri olarak Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı’nın destekleri ve özel eğitime gereksinim duyan öğrenci kardeşlerimizle anlamlı bir etkinlik düzenledik.” dedi.

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer yaptığı açıklamada; Çevre kirliliğine dikkat çekmek için hem denizde dip temizliği hem sahilde çevre temizliğini, Sivil Toplum Kuruluşu olarak kamu kurumları işbirliği içerisinde etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Etkinliğimize destek veren başta Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek komutanımıza, katılımlarından dolayı değerli personellerine, Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün’e, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençlerine, Dörtyol Yeşil Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Arif Ergin’e, Dörtyol Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ayşe Can Reyhanlı’ya, Özel Şeçkin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fatih Erkan Avara’ya teşekkür ederim.’’dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.