Arsuz Kurtbağında çevre eylemi ses getirdi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kurtbağında 15.11.2022 tarih saat 11.00 da Krom zenginleştirme tesisi ile ilgili ÇED yönetmeliği 9.madde gereği yapılması planlanan Halkın Katılımı Toplantısı halkın yoğun tepkisi nedeniyle yapılmadı.
İskenderun Çevre Koruma Derneği‘nin öncülüğünde gerçekleşen eylem ile ilgili tutanağı kamuoyu ile paylaşan İÇKD Başkanı Nermin Yıldırım Kara, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kurtbağı sakineri şalvar ve ayaklarındaki yemenileri kınalı elleri ile kimisi alkış tuttu, kimi elindeki tası-tavayı kepçeyi birbirine çaldı, bir kısmı slogan attı, bir kısmı da elinde; “Havamıza Suyumuza Toprağımıza Dokunma”, “Madene Hayır Yaşama Evet” , “Köyümüze Doğamıza Çocuklarımıza Sahip Çıkıyoruz”, “Kurtbağı Madencilerin Çöplüğü Olmayacak’ yazılı pankartlar taşıdı, eylem boyunca. TİP Hatay Milletvekili Barış Atay da yanlarlında idi seslerine ve tepkilerine destek olmak adına.
15.11.2022 tarih ve saat 11.00’da ‘Krom Zenginleştirme Tesisi’ ile ilgili ÇED yönetmeliği 9. Madde gereğince yapılması planlanmıştı Kurtbağı Mahallesinde. Oysa Kurtbağı Köy idi Hatay Büyükşehir olmadan önce.
Arsuz Jandarma yetkilileri, Kurtbağı sakinlerinin bu tavırları dolayısıyla tutanak tuttu. İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, tutanağın takpçisi olacaklarını belirterek “Kurtbağı mahallesi 15.11.2022 tarihinde saat 11.00’da yapılması gereken ÇED Bilgilendirme Toplantısı, Bakanlık görevlilerinin yetişemememsi ve halkın da yoğun tepkisi nedeniyle başlamadan sonlandırıldı. ÇED yönetmeliği gereği toplantı yapacak firma Demircan Krom Madenciliği İth. İh. San. Tic. Ltd. Şti.’dir. Kolluk kuvvetleri toplantıya katılanları toplantı alanından çıkarmış olup 15.11.2022 saat 11.00 itibariyle toplantı açılamamıştır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.