Hatay İçin Türkiye’nin Yüzyılına Nefes Olduk

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Türkiye’nin Yüzyılına Nefes’ etkinliği Hatay’da gerçekleştirildi.
11 Kasım 2022 Cuma günü saat 10.30’da Antakya’nın Karlısu Mahallesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.


Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir’in açılış konuşmasını yapmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Doğan, konuşmasında “Bölge Müdürlüğü Teşkilatımız kurulalı 1 yıl oldu. Hem İlimizi, hem de ülkemizi ciddi anlamda etkileyen orman yangınları sonucunda İlimize böyle bir teşkilat kurularak, güçlendirilmiş olması bizi sevindirdi. Teşkilatımızla beraber inşallah hem topraklarımız fidanla buluşacak, hem de mevcut orman alanlarımız daha iyi korunacaktır diye düşünüyorum. Fidan dikiyoruz ama bunları korumamız lazım. Biz orman, jandarma teşkilatı, güvenlik korucuları olarak elbette bir takım tedbirler alıyoruz ancak asıl ormanı koruyacak olan bölge insanıdır. Eğer bölge insanı bu konuda hassas olur, titiz davranırsa ormanlarımızı korumuş oluruz. Ormanlarımızda bir takım gençleştirme çalışmaları yapılmakta. Bu çalışmalar Orman Teşkilatımızın gözetiminde doğru ve usulüne uygun bir şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde orman varlığı olarak hem İlimize, hem de ülkemize ciddi zararlar verilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kampanya başlattı ve her 11 Kasım’da, Türkiye’nin her tarafında milyonlarca fidanı toprakla buluşturmaya çalışıyoruz. Belki bu etkinliklerin sembolik bir anlamı var ama teşkilatlarımız zaten belirledikleri alanlarda bu çalışmaları yürütüyorlar. Tören alanına gelirken çocuklarımızla karşılaştık. Çocuklarımıza da bu alışkanlığı kazandırmak son derece önemli. O yüzden çocuklarımızın da böyle bir etkinliğe katılmış olması sevindirici. Ben tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün dikeceğimiz fidanların ülkemize, milletimize nefes olmasını temenni ediyorum. Organizasyondan dolayı da Bölge Müdürümüz başta olmak üzere tüm ekibini şükranla yad ediyorum. Çünkü orman yangınlarında onlarla bir arada bulundum, çalıştım. Onlarla birlikte ormanda kaldığım geceler oldu. Ne kadar zor şartlarda, fedakarca bu işi yaptıklarını gördüm. Birçoğu uykusuz bir vaziyette orman yangınlarına müdahale ettiler, canlarını hiçe sayarak alevlerin arasına daldılar. O kahramanları da ayrıca buradan kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından tören, Vali Doğan ve protokol üyelerinin fidan dikimini gerçekleştirmesi ile son buldu.
Törene Vali Doğan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, ilgili kurum temsilcileri, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.