BAŞKAN SAVAŞ :”MADEN KAZALARINA KADER DEMEK KOLAYCILIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

BAŞKAN SAVAŞ :”MADEN KAZALARINA KADER DEMEK KOLAYCILIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”
LÜTFÜ SAVAŞ: “MİLLET İTTİFAKI TARİHİ SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEK BİR İRADEYE SAHİP”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sosyal medyada yayın yapan bir kanalın canlı yayın konuğu oldu.
Lütfü Savaş, katıldığı programda hem ülke hem de Hatay gündemini değerlendirdi.
Başkan Lütfü Savaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı bir madende meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren işçilere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diledi.


BAŞKAN SAVAŞ :”MADEN KAZALARINA KADER DEMEK KOLAYCILIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”
Savaş, maden kazalarının “kader” ile açıklanamayacağını söyleyerek mevcut iktidarın bu söylemine katılmadığını ifade etti. 20 yıllık hükümetin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini vurgulayarak, “Bu konu bu sözlerle geçiştirilemeyecek kadar önemli bir konu. İktidarın bu konuda yeterli önlemleri alması gerekirdi. Sadece kader diyip bu konuyu bir kenara bırakmak kolaycılıktan başka bir şey değil. Kaderi insanların kendi azmi, çalışması ve alması gereken önlemleri alması değiştirebilir”

“MİLLET İTTİFAKI TARİHİ SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEK BİR İRADEYE SAHİP”
Millet İttifakı ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Savaş, ittifaka ve ortak akla duyduğu güveni şu sözlerle dile getirdi:
“Şu anda Millet İttifakı önde görünüyor. Bir tarafta da devleti 20 yıldır yöneten bir iktidar var. Basın-yayın organlarını kullanma imkanları çok daha fazla. Devletin gücünü kullanmaları çok daha olası. O yüzden şimdiden biz bu seçimi aldık havasına bürünmek doğru değil. Millet İttifakı’na burada çok fazla sorumluluk düşüyor. Millet İttifakı’nın bu tarihi sorumluluğu yerine getirecek iradeye sahip olduğunu biliyorum. 6 tane birbirinden farklı ideolojiye sahip genel başkan bir masa etrafında Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu müşkül durum için birlikte mücadele ediyor. Ben bunu saygıyla karşılıyorum. Herkes kendi öz idolojisini bırakmış Türkiye’nin şu anki ideali için ne yapabiliriz diyor.”

“TÜRKİYE YOKSULLUKLA MÜCADELEDE TANZANYA’DAN GERİDE. ENFLASYONDA ŞAMPİYONLAR LİGİNDEYİZ”
Türkiye’nin içerisinde bulunduğu olumsuz ekonomik tabloya değinen Lütfü Savaş, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem demokrasi açısından önemli. Ama şu an Türkiye’de en çok işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı, sığınmacı sorunu konuşuluyor. Türkiye’de maalesef bu 20 yıllık süre içerisinde hukuk sistemi ve adalet büyük yara aldı. Türkiye yoksullukla mücadelede Tanzanya’nın gerisinde. Dünya Bankası raporu böyle söylüyor. Dünyada enflasyon sıralamasında 6. ülkeyiz. Enflasyonda şampiyonlar ligindeyiz” dedi.

“HUKUK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ, EĞİTİM SİSTEMİ ÇIKMAZDA, DIŞ POLİTİKADA BİR DARGIN BİR BARIŞIK POLİTİKA GÜDÜLÜYOR”
Başkan Savaş açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:
“Hukuk sistemi çökmüş, eğitim sistemi çıkmazda, dış politikada bir dargın bir barışık politika güdülüyor. Kur korumalı mevduat hesabı il 6 ayda bütçede karşılığı olmayan 75 milyar Türk Lirası’nı hazineden vermişiz. Tarım, hayvancılık oldukça sıkıntılı, insanlar doğuran ve süt veren ineklerini dahi satıyor. Üreticilerimiz eti ve sütü üretirken zarar ediyor. Türkiye’nin dengesi bu son 20 yılda oldukça şaştı.”

100 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR ATAMA YOK
2002 yılından bugüne dek 20 bin okulun kapatıldığını ifade eden Başkan Savaş, 6-7 yaşındaki çocukların taşıma yoluyla okula ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi. 100 bin öğretmen açığı olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, hükümetin bu açığı kapatmak için herhangi bir atama yapmadığına dikkat çekti.

HATAY’DA GENÇ İŞSİZLİK BÜYÜYOR
Hatay’da genç işsizliğin %30 civarlarında olduğunu söyleyen Başkan Savaş, gelecek hükümetin bu sorunu mutlak şekilde çözmesi gerektiğini vurguladı. Yerel yönetici olarak kendisine ve kurumuna çok fazla iş talebi telefonu geldiğini ifade eden Başkan Savaş, bu kişileri belediye bünyesinde mesleki yeterlilik belgesi de alabilecekleri meslek edindirme kurslarına yönlendirdiklerini belirtti.

HBB’NİN KIRSAL KALKINMA ATAĞI SÜRÜYOR
Hatay’da 4 buçuk yıldır kırsal kalkınmaya emek verdiklerini söyleyen Lütfü Savaş, “Türkiye’deki en iyi organomineral gübreyi ürettiyoruz. En ucuz organomineral gübreyi çiftçilerimize kendi elimizle ulaştırıyoruz. Birçok kooperatif ve şirket kurduk. 14 bin 500 aileye fide ve tohum desteği veriyoruz. Dubai, Almanya gibi ülkelere ihracat yapmaya başladık.

HATAY BİR SPOR ŞEHRİ
Programda Hatayspor’un ligdeki durumunu da değerlendiren Savaş, “Takımımız güçlü hocamız iyi. Sporun ahlak çerçevesinde yapılmasından yanayız.Federasonla, hakemlerimizle ve rakiplerimizle ilgili bir sorunumuz yok. Daha fazla çalışıp daha çok pozisyon yakalayıp daha çok gol atacağız”dedi. Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 13 takımın süper ligde mücadele ettiğini de sözlerine ekleyen Savaş, süper ligde en çok takımı olan belediye olduklarını söyledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.