MANSUROGLU’NDAN 99. YIL MESAJ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf MANSUROĞLU, CUMHURİYETİMİZ’in ilan edilişinin 99’uncu yılı dolayısıyle yazılı bir açıklama yaptı.Mansuroğlu açıklamasında 29 Ekimde 99 yili doldurduğuna dikkat çekti. Açıklamasında şunları söyleďi: “CUMHURİYET, 19 Mayıs 1919 AYDINLANMA YÜRÜYÜŞÜ ile başlayan, DIŞ GÜÇLER ve onların YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİNE karşı kazanılan KURTULUŞ SAVAŞ2I’nın taçlandırdığı Türk Devleti’nin adıdır.

insanlık ve devletler tarihinin bugüne kadar tanıdığı ender birkaç devlet adamının başında sayılan ve 20.Yüzyıla damgasını vuran MUSTAFA KEMAL  ATATÜRK’ün Türk Ulusu’na armağan ettiği en güzel ve en anlamlı rejim ve bir çağdaşlık projesidir.1920 -1930 lu yıllarda Avrupa’da pekçok ülke  FAŞİZM -NAZİZM- KOMUNİZM baskısında bunalırken Türk Toplumu’nu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma ve Türkiye CUMHURİYETİ’nin HALKÇI-LAİK ve DEVRİMCİ niteliğini koruma amacını güden DEVRİM KANUNLARI ulusumuza armağan edilmiştir. Egemenliğin kaynağını ULUS’a veren,kadın -erkek eşitliğinde insanlarımıza çağ atlatan,aklın ve bilimin öncülüğünde LAİKLİĞİ yerleştiren,geçmişte SARAY SALTANATINI yıkan HALİFELİĞİ kaldıran CUMHURİYETİMİZ,bugün de yeni SARAY saltanatı heveslilerine fırsat vermeyecektir.”Rejimin ve devrimlerin sahibi ve bekçisi Türk Gençliği kendisine emanet edilen CUMHURİYETİ, sonsuza dek koruyacaktır.Cumhuriyet’i yozlaştırmak isteyen gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olanlara karşı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün direniş  ,inanç ve kararlılığı ile yürümeliyiz. Tutarlı, kararlı, devrimci yapımızı eğmeden bükmeden Dış Düşmanlara ve onların İŞBİRLİKÇİLERİNE, CUMHURİYETİ YOZLAŞTIRMAK onunla inatlaşmak ve hesaplaşmak isteyen kimi zavallılara karşı CUMHURİYETİMİZİ korumaya her türlü tehlikeye karşı dimdik ayakta tutmaya AND içtik; kararlıyız.
İNANIYORUZ,BAŞARMAYA devam edeceğiz. Yolumuz, aydınlık ve açık olsun CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.