Vali Doğan görevinin 4. Yılını HAGİAD kahvaltısında değerlendirdi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Genç İş İnsanları Derneği (HAGİAD) üyeleri ile kahvaltı programında bir araya gelen Hatay Valisi Rahmi Doğan, hatay’da görev süresinin 4 yılını tamamlamak üzere olduğunu belirterek “Hepiniz hoş geldiniz. Hatay’da 4. yılımı tamamlamak üzereyim, meslek açısından uzun bir süre aslında ama Hatay’da olmaktan, bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Meslek açısından da baktığımızda Hatay Valiliği ayrı bir kariyerdir. İlk geldiğimde gazeteci arkadaşlara, ‘Hatay’ın turizmden yeterli payı alamadığını’ söylemiştim. Neler yaptığımızı herkes biliyor.” dedi.

İş dünyasına teşekkür eden vali Doğan, iş dünyasının Hatay ekonomisine, sosyal ve kültürel yaşamına sağladıkları katkılardan övgüyle söz etti.
HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Rende, yönetim kurulu ve dernek üyelerinin katıldığı kahvalatı programında konuşan Vali Doğan, Hatay’a gelmeden Meclis Binası, Hado, Çevlik-Arsuz Yolu ve Vakıflar İş Hanı’nın yeriyle ilgili gelişmeleri medya üzerinden araştırdığını belirterek şunları söyledi:
”Bugüne baktığımızda Hatay, bu dört konu başlığını da gündeminden çıkartmış görünüyor. Fakat bunlar yeterli mi, değil. Şehrin güzel bir meydana, rekreasyon alanlarına ihtiyacı var. Ayrıca, Kurtuluş Caddesiyle ilgili 3 yıl önce bir toplantı yaptık ve buranın yayalaştırılması gerektiğini, Ulu Cami ile Kurtuluş Caddesi arasındaki Eski Antakya Sokaklarını’nda turizme kazandırılması anlamında 10 vekil, Büyükşehir Belediye Başkanı ve toplantıya katılan herkes mutakıp kaldı. Orayı da yayalaştırarak Hatay’a kazandırmak lazım.


Yayladağı Karamağara’yı Dalış Merkezi yapacağız. İhalesini 1 ay önce yaptık. Samandağ ilçemizde Çevlik-Arsuz Yolunu yaptık. Arsuz ilçemizde Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi yaptık, limanını HADO’ya da kiraladık. İskenderun ilçemizde eski İskenderun Kaymakamlığı binasını restore ediyoruz ve İskenderun Müzesi olarak inşallah açacağız. İskenderun Lisesi’nin restorasyon projesini hazırladık, kuruldan geçtiği takdirde çalışmaları hızla tamamlayarak tekrar hizmete sokacağız. Kırıkhan ilçemizde tarihi Sarı Okul ihale aşamasında, orası da inşallah Bilim ve Teknoloji Merkezi olacak, Gölbaşında da Sosyal Tesis ile ilgili çalışmalarımız var.” şeklinde konuştu.

Sanayi alanında Erzin OSB’yi yaparak müteşebbislere teslim ettik. Kırıkhan OSB, 51 parsel olan bir OSB ve 51 parselin tamamını müteşebbislere teslim ettik, orada da %50 seviyesindeyiz. Hassa ilçemizde 13. 500 dönüm hazine arazisinin tapusu alındı ve 28.000 dönümlük bir arazi var ikisini tek parça haline getirerek OSB yapacağız, burası Türkiye’nin en büyük endüstri bölgesi olacak. Burası için 600 üzerinde firmanın ön talebi var. Altınözü ilçemizde Enek OSB ile ilgili çalışmalar devam ediyor inşallah hızlı bir şekilde yaparak hizmete açacağız. Ben tekrar burada toplamamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum, sizlerde teşrif ettiniz geldiniz, şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.