Şehit Aybüke Anaokulu’nda iyinin daha iyisi, güzelin daha güzeli çocuklarımız için!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da Yarıkkaya’nın adını bilmeyen yoktur. Amanos Dağının sırtında derin yarık izinin Yarıkkaya adını aldığı yamaca komşu okul; Şehit Aybüke Öğretmen Anaokulu…
Eğitime sevdalı aynı zamanda mesleğinin sorumluluklarını bilen ve ülkesini seven bir öğretmenin dokunuşlarıyla Şehit Aybüke Öğretmen Anaokulu’ndaki öğrenci sayısının artışından öğretmenler, veliler ve öğrenciler mutlu.


Yarıkkaya’ya komşu okul Şehit Aybüke Öğretmen Anaokulu’nda gözle görülür iyileşmeler görenlerin dikkatlerinden kaçmıyor
Önceleri idarecilik yaptığı okullarda yöneticilik yapan Hüseyin Gündüz, şimdi de Şehit Aybüke Öğretmen Anaokulu’nda sıra dışı projeleri tek tek uygulamaya başladı.
Göreve geldiği ilk günlerde okulu Atatürk Köşesine kavuşturdu Müdür Hüseyin Gündüz. Sonra okulun çevresini yeşillendirmek için kolları sıvadı. Envai çeşit ağaçlar okulun bahçesine dikildi. Betonarme alanı çeşitli işlemlerden geçirerek toprakladı, çimlendirildi, bu alana bir de çocukların park ihtiyacı için park oluşturuldu. Zaman içerisinde “yeşillendirilemez” denilen alana ekilen çimler de yeşerdi. Şimdi bu parkta çocukların neşeli kahkahaları okulun duvarlarını aşıyor.

Şehit Öğretmenin adını taşıyan okulda okuyan çocuklar Aybüke Öğretmeni tanımalıydı
Hatırlanacağı üzere; Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, karne dağıtım töreninin ardından evine giderken teröristlerin 9 Haziran 2017’de Batman’da düzenlediği saldırıda ağır yaralanmış ardından Kozluk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış ve tüm müdahalelere rağmen 22 yaşında çiçeği burnunda Aybüke Öğretmen şehit olmuştu.


Göreve geldiği günlerin henüz başındayken bu okul kimin adını taşıyorsa “Bu okulda okuyan çocuklarımız Aybüke öğretmeni tanımalı idi” diyen Müdür Hüseyin Gündüz, okulun duvarına Aybüke öğretmenin tebessüm eden fotoğrafını monte ettirdi. Şimdi Aybüke öğretmen, öğrencilerini her sabah güler yüzle karşılıyor ve okul çıkışı öğrencilerini tebessümle evlerine uğurluyor.

Bahçe kapısından giriş yapan öğrencilerin sınıflarına girerken kullandıkları kaba beton ile kaplı bu yolun daha da iyileştirilmesi için yetkililerin duyarlılığı bekleniyor.


Hüseyin Gündüz, Konya Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Anaokulu Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra; 2001 yılında Hatay/ İskenderun İlçesinde Dr. Gani Bahadırlı 75. Yıl Anaokulu’nda öğretmen olarak göreve başladı. 2004 yılında Yedek Subay olarak vatani görevini tamamladıktan sonra öğretmen olarak göreve başladığı Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu’nda, Dr. Gani Bahadırlı 75.Yıl Anaokulu’nda Okul Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Hassa Öğretmenevi Müdürlüğü, Kumlu Nene Hatun Anaokulu Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Hüseyin Gündüz, ülke sevgisini insan sevgisi ve meslek aşkıyla süsleyerek ekibiyle birlikte öğrencilerini yetiştirmeye devam ediyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.