19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Antakya Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

19 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayan törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Albay Tarık Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Defne Kaymakamı Kadir Okatan, Şehit ve Gazi Dernekleri temsilcileri katıldı
Tören; Atatürk Anıtı’na Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Ramiz Bakır günün anlam ve önemine binaen duygulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Doğan, kahraman gazilerimize hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında, “Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve çok kıymetli gazilerimiz hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Rabbim siz gazilerimize sağlıklı, sıhhatli, huzurlu bir ömür versin. 19 Eylül’ü ‘Gaziler Günü’ olarak kutluyoruz. 19 Eylül Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, ‘Gazilik’ ve ‘Mareşallik’ unvanı verildiği gündür. 1921 yılında Sakarya Meydan Muharebesi gibi biz tarihte çok büyük meydan muharebeleri yaptık. Bunların birçoğu zaferle sonuçlanan muharebelerdir. Sakarya Meydan Muharebesi tam 22 gün, 22 gece sürmüş. 100 km uzunluğunda bir cephe hattı var ve bu cephe hattını ecdat 22 gün, 22 gece tutuyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün orada söylemiş olduğu ünlü bir sözü var, kırılma yaşanan hatlar moral bozukluğuna sebebiyet vermesin diye ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh ki bütün Vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz.’ diye çok meşhur bir sözü var. Bu sözden sonra ecdat, Türk Ordusu hattı savunduğu gibi Sakarya nehrinin doğusundan da taarruza başlıyor. Bu zaferle sonuçlanan muharebenin sonucunda da Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ ve ‘Mareşallik’ unvanı veriliyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum, Rabbim onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun. Eğer bugün semalarımızda bayrağımız hür ve özgür bir şekilde dalgalanıyorsa bunu şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz.

Bugünü heyecanla kutluyoruz, Allah sizlerden razı olsun. Her biriniz cesaretle, ferasetle, yiğitlikle, mertçe savaşarak bu vatan toprağını bize armağan ettiniz. Emin olun ki arkamızda duran gençlikte sizlerin göstermiş olduğu bu feraseti, cesareti, yiğitliği gösterecektir. Ecdat nasıl ki bize bu vatanı emanet ettiyse gelecek nesillere de bu vatanı daha müreffeh bir ülke olarak ondan sonraki nesillere teslim edeceğiz. Ben tekrar ‘Gaziler Günü’nüzü kutluyorum, Rabbim sizlere sağlık, sıhhat, huzur, mutluluk versin inşallah. Teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.