PAYAS STEM YAPAY ZEKA MERKEZİ TARİHİ KÜLLİYEDEN ‘İSTİKBAL GÖKLERDEDİR’ MESAJI VERDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2016 yılında Payas Belediye başkanı Bekir Altan’ın destekleri ile kurulan Payas Stem Yapay Zeka merkezi öğrencileri Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’te üç farklı kategori de yüzlerce takım arasından ilk 10’a girip Samsunda yapılan finallere katılma hakkı kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Payas Stem Yapay Zeka merkezinde eğitim gören ve bu yıl Teknofest Karadeniz’de finalist olan öğrenciler ödül töreni için bir araya geldi. Ödül töreni tarihi Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Ödül Törenine Payas Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışman, okul müdürleri ,öğretmenler,veliler ve öğrenciler katıldı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’te İnsanlık Yararina Teknoloji Yarisması Sağlık ve İlk Yardım kategorisinde görme engellilerin hastanelerde randevu almalarını kolaylaştırmak için geliştirdiği ”Akıllı Baston” projesi ile Rize’de finalde yarışan ve takım kaptanlığını Altay Abidin Demirkıran’ın (İlkokul öğrencisi) yaptığı ‘Payas Stem Forever’ takımı bulunduğu kategoride ilk 10’a girerek Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilecek final sunumlarına katıldı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’te Uçan Araba Yarışması Lise Kategorisi’de takım kaptanlığını Yusuf Mirza Atalay’ın(lise öğrencisi) yaptığı ‘Payas Stem Air’ takımı,programladıkları simülasyon ile 650 den fazla takım arasından ilk 20 ye girerek Trabzon’da yapılan final sunumlarına katılmaya hak kazanmıştır. Başarılı sunum performansı ile Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilen Teknofest Karadeniz final sunumlarına katılmaya hak kazanarak finalist olmuştur.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’te Roket Yarışması Lise Kategorisinde finale kalmıştır.Payas Stem Roket Takımı,Can Kağar,Reşit Hazar,İlayda Tekin,Buğrahan Kutlu,Nehir Selçuk,Ahmet Efe Gümüşsoyisimli lise öğrencilerinden ve danışman Cem Kağar’dan oluşmaktadır. Payas Stem Roket Takımı Teknofest Roket Kategorisi finallerinde9 saatlik montaj süresinde yeşil etiketi alarak yarış atış hakkı kazanmış ve Aksaray Tuz Gölünde atış gerçekleştirmiştir. Bu aşamayı başarıyla geçtikten sonra Payas Stem Roket Takımı bulunduğu kategoride Samsun Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleştirilecek final sunumlarına katılmıştır ve‘En İyi Takım Ruhu ödülünü’ almıştır.

Payas STEM Yapay Zekâ Merkezi başarılarından bazıları bazıları:
• 2017 yılında; Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen ve 250.000’ e yakın öğrenci katılımının sağlandığı uluslararası dünyanın en büyük robot turnuvası olan FRC (Fırst Robotic Competition) ‘a Payas STEM öğrencilerimizin de içinde bulunduğu SPARC takımı ile katılarak Los Angeles kentinde yapılan turnuvada toplamda 11 ödülün 2 sini alarak şehrimize getirdiler.
• Codeweek dünya çapında yapılan çocuklara kodlamayı öğretmeyi amaçlayan ve bu çocuklara eğitim desteği veren bir Google etkinliğidir. Türkiye’de Codeweek haftası için Google tarafından desteklenen tek merkez Payas STEM Merkezidir.
• 2017 Şubat ayında İzmir’de düzenlenen FLL robotik yarışmasında 7 öğrencimiz ve bir özel çocuğumuzla katıldık. Yarışma tarihinde ilk kez özel gereksinimli bir öğrenci robotik yarışmasına katıldı ve sunum yaptı. Yarışmaya katılan özel (Engelli) çocuğumuz Mustafa Berat İZGİ kendisinden beklenenin üstünde bir performans sergileyerek takım arkadaşlarına destek oldu.
• Dünyanın en iyi eğitim fakültelerinden biri olan UCL (Universitiy College London ) ile, göçmen çocuklarımızın Türk eğitim sistemine oryantasyonu ve kodlama eğitimleri alanında proje ortağı olduk.
• 2018 yılında; Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ‘Girls in STEM’ projesinin Hatay ayağında birlikte çalışma fırsatı bulduk ve ardından Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz SANCAR hocamız tarafından teşekkür sertifikası ile onurlandırıldık.
• 2018 yılında; Öğrencilerimizle beraber Brezilya’nın Fortaleza kentinde yapılan International Expo Science proje fuarına öğrencilerimizle katılarak Arjantin’deki proje yarışmasına gitmeye hak kazanan Türk takımı olduk. Arjantin’e giden öğrencimiz yapmış olduğu projesi ile International Expo Cytar yarışmasında Dünya 1. olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.
• 2018 FLL (First Lego League) tarafından 17 Şubat tarihinde Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü’nde gerçekleşen “Hidrodinamik: Suyun Yolculuğu” temalı 14. sezon turnuvalarında “En İyi Programlama Ödülü” nü kazandık.
• Millî Eğitim Bakanlığı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) da Payas STEM Yapay Zeka Merkezi olarak canlı yayında kodlama eğitimleri verdik.
• Aksaray, İzmir, Rize, olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerine Merkezi Hizmetiçi Eğitici STEM Eğitimleri verdik.
• 09 Kasım 2018 tarihinde Amerikan konsolosluğu ve Payas STEM Yapay Zekâ Merkezi ortaklığında Nasa’da çalışan ve dünyanın en büyük film şirketlerinden birisi olan IMAX şirketinin görüntü yönetmeni James Neihouse’u öğrencilerle bir araya getirerek bir ilke imza atmıştır.
• 27 Nisan 2019 tarihinde 2018-2019 sezonu ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/ First Lego League Jr.’ fuarında “Mission Moon: Görevimiz Ay” temalı turnuvada en anlamlı iki kupayı aldık. “Küçük Einstein’lar Ödülü” ve “Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü ” nü alarak büyük bir gurur ve mutluluk içerisinde döndük.
• Payas STEM Yapay Zekâ Merkezi öğrencimiz, ikincisi düzenlenen dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuru yapabileceği ileri kategoride ön eleme ve final elemelerini geçerek 161 yarışmacı arasında ilk ona girmeye hak kazandı. Öğrencimiz, ileri kategorideki tek ortaokul öğrencisi olmuştur.


• 8 Kasım 2020 yılında yapılan ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/ First Lego League Jr. Turnuvasında ‘’Akıllı Modelimizin Etkileyici Çözümü ‘’ ödülünü kazandık.
• 5 Haziran 2021 ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/ First Lego League Jr. Turnuvasında ‘Hayallerimiz ve Fikirlerimiz Posterde’ ödülünü kazandık.
• First Lego League Challange 2020-2021 17.sezon 2. Ortaokul Yerel Turnuvasında ” Öz Değerler 1.lik Ödülü” nü kazandık. Turnuva da 4 farklı kategori de gösterdiğimiz başarılarından dolayı Ulusal Turnuvaya katılmaya hak kazandık.
• Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge 2020-2021 RePLAY Sezonunda Türkiye Ulusal Turnuvasında ‘’Öz Değerler 1.lik Ödülü” nü almıştır.
• Dünya Robot Olimpiyatları (WRO) 2021 ‘’Türkiye Açık Klasman Yıldızlar Kategorisi 3.lük Ödülü’’nü kazandık.

• Dünyanın en büyük Robot organizasyonu olan ROBOTEX İnternational 2022 Türkiye Ulusal Turnuvasında Antalya’da mücadele eden takımlarımız, Çizgi izleyen lego kategorisinde birincilik ve ikincilik ödüllerini,Lego Sumo kategorisinde Jüri Özel Ödülünü, TOOL çizgi izleyen Robot Kategorisinde birincilik ödülü alarak ülkemizi 24-27 kasım 2022 tarihinde Estonya’nın başkenti Tallinn’de yapılacak Dünya Finallerinde temsil etmeye hak kazanmıştır.
Ayrıca eğitim hayatına başladığımız andan itibaren farklı il ve ilçelerden çok sayıda öğrenci ve öğretmene eğitimler verdik.
Bu ülkenin çocuklarına imkân verildiğinde neleri başarabileceklerini gösterdik. Gelecekte ülkemizi uluslararası arenada temsil edebilecek, yenilikçi, sorgulayan, teknoloji üreten ve sorun çözen bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. İlham aldığımız Aziz Sancar gibi ilham veren bilim insanı yetiştiren bir kurum olmak en büyük hedefimizdir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.