Gelişim Hastanesi kanser tanı tedavi ve cerrahisinde iddialı! Sağlık turizmindeki atak ise Ortadoğu’nun istikrarına bağlı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yılda 3000 kişi İskenderun Gelişim’de kemoterapi görüyor. Yılda 150 ile 200 arasında vaka gelişiyor! kırıkhan, Reyhanlı ilçelerini de kapsayan oran ise yılda 150 ile 200 arasında tanı konuluyor…

Pandemi döneminde yapılan Covit 19 aşılarının kardiolojik ve onkolojik rahatsızlıkları arttırdığına dair iddialar ile ilgili Ekogündem Gazetesinin sorusuna Doç. Dr. Sadık Mullaoglu “Şu anda böyle bir yan etki gelişti demek için erken” şeklinde yorumladı.

Sağlık turizminde tüm Türkiye’den hasta kabul etme yolunda iddialı olan Gelişim Hastanesi, İskenderun ve bölge olarak Sağlık Turizminde yol almanın Ortadoğu ülkelerindeki istikrar ile doğru orantıda olduğunu ifade etti.

İskenderun Gelişim Hastanesi Doktorları Başhekim Emin Turhan, Doç. Dr. Sadık Mullaoglu, Doç. Dr. Suphi Bulgurcu, Uzman Dr. S.Ezgi Oymak, Prof. Dr. Aydemir Ölmez, ve Genel Müdür Ahmet Ahraz’ın İskenderun basını ile bir araya geldiği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladılar.
İskenderun Gelişim Hastanesi Doktorları Başhekim Emin Turhan, kanser tanı tedavi ve cerrahisi konusunda merak edilen soruları yanıtlayarak kanser hastalığı ile ilgili önemli bilgileri kamuoyuna sundu.

Gelişim Hastanesi yılda 3000 kişiye kemoterapi hizmeti veriyor!
Yeni vaka olarak yılda 150 ile 200 arasında vaka geliştiğini, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinin rakamları ile yılda toplam 600-700 yeni vakanın görüldüğünü anlattı.
Kanser rahatsızlığında erken ve doğru tanı, doğru hekim, doğru tedavinin önemli olduğunu vurgulayan Gelişim hastanesi yılda 3 bin kişiye kemoterapi hizmeti veriyor.

Onkoloji bölümüyle kanser tanı ve tedavisinde yıllardır bölge halkına hizmet verdiklerini belirten Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu yeni tedavileride hastanelerinde uyguladıklarını belirterek ekip olarak güçlü bir kadroyla ortak karar alarak hastalara tedavi uyguladıklarını belirtti.
Kanser tedavisinde erken tanının önemine dikkat çeken Muallaoğlu, en çok karşılaşılan kanser türünün akciğer olduğunu belirtti.

Cerrahi onkoloji konusunda Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Suphi Bulgurcu‘da baş boyun cerrahisinde sigaranın en büyük etken olduğunu bu nedenle de sıklıkla karşılaştıklarını belirterek ses kısıklığı ve geçmeyen yaraların kanser nedeni olabileceğini anlattı. Bulgurcu, Bölgede cazibe merkezi olmak istediklerini belirterek İskenderun’da kaliteli hizmet vermek için çabaladıklarına dikkat çekerek bölgemizdeki hastaların da İskenderun’da tedavi edilmesinin önemine işaret etti.

Genel Cerrahı Uzmanı Prof. Dr. Aydemir Ölmez Gelişim ailesiyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek kanser konusunda tedavi sürecinin bir kaç daldan oluştuğunu ve Gelişim Hastanesi’nin bu konuda tam ekibe sahip olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sağlıkçılar toplu fotoğrafın ardından toplantıya son verdiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.