GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Uygun “Türkiye orta gelir tuzağından nasıl kurtulur?”a yanıt verdi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin kendi üreteceği %100 yerli otomobile sahip olmalı talimatıyla başlatılan çalışmalar içerisinde firmalar start aldı.
İhracatçıların sanayicilerin yeni rekabet ortamı ile baş edebilmesi için yenilikçi olması gerekiyor, bu kapsamda 2023 vizyonunda dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemiz yeni ufuklara ilerlerken GÜÇSİAD, Türkiye için üreten, çalışan ve ekonomiye katma değer sağlayan iş adamlarının sesi olarak çalışmalarına devam ediyor.


Yenilikçiliğe dönük ekonomi politikaları olmadan uluslararası rekabette avantaj sağlamanın mümkün olmadığını belirten GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun, “KOBİ’lerimizin teknoloji ve altyapı olanaklarını artırarak üretim yapılarını yeniden dizayn etmeleri gerekiyor. Kesinlikle yerli otomobil yedek parçalarının Hatay’da üretilmesi Özellikle sanayimizin bu bölgede hareket getireceği istihdam da büyük katkı sağlayacağıdır” dedi.

‘Hedeflerimiz İçin Üretim ve Ticaret Trendini Şekillendirmeliyiz’
Gelişmekte olan ülkeler için fırsatlar sunan Endüstri 4.0 sistemi ile ilgili açıklama yapan GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun, “Artık gecemizi gündüzümüze katıp daha fazla çalışma vakti. Bunu yaparken web teknolojileri, otonom üretim sistemleri ve uluslararası ticaretteki dönüşümleri yakından takip ederek hızlı tepkiler vermeliyiz. 2023 yılı hedeflerimiz için hem devletimizin hem de biz iş dünyasının geleceğin üretim ve ticaret trendini şekillendirmekten başka çaresi bulunmamaktadır. Sanayi’de verimliliği arttıran ve üretim maliyetlerini düşüren Endüstri 4.0 sistemi başarıyla hayata geçirildiği takdirde Türkiye orta gelir tuzağından kurtulacak ve gelişmiş ülkeler arasına girecektir” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.