“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PEOJESİ REYHANLI’DA HAYATA GEÇİRİLDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Reyhanlı’da yapımı tamamlanan yüzme havuzunun açılışı gerçekleştirildi.

İlçe merkezinde açılışı gerçekleştirilen programa AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Zaroğlu ile çok sayıda çocuk ve davetli katıldı.

İlçede bulunan çok sayıda çocuk açılışı gerçekleştirilen yüzme havuzu ile buluşma fırsatını buldu.

Bu proje ile öğrencilerin tamamına, hem vücut gelişimi, hem de psikolojik olarak insan sağlığına birçok faydası bulunan yüzme sporu öğretilerek sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi hedefleniyor.

SPORUN TABANA YAYILMASI HEDEFLENMEKTEDİR
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu açılışta yaptığı konuşmasında, “bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Gençlik ve spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu liderliğinde “yüzme bilmeyen kalmasın” projesi kapsamında ilçemize kazandırılan yüzme havuzunun açılışını yapmak üzere sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde hayata geçirilen bu proje tüm Türkiye’de başarıyla devam etmektedir. Bu proje ile çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerine destek olan yüzme sporu öğretilerek sağlıklı nesiller ve sporcular yetiştirilmesi, ayrıca sporun tabana yayılması hedeflenmektedir.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çocuklara yüzme eğitimi verilmeye başlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.