CHP’DEN TAŞERON İŞÇİLERİN KADROLU YAPILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, taşeron işçilerin kadrolu yapılması için kanun teklifi verdi. CHP’li Şahin tarafından taşeron işçilerin kadrolu yapılması için Meclis’e sunulan kanun teklifinde en az altı ay taşeron işçisi olarak çalıştığı halde sürekli işçi kadrolarına alınmayan yüzde 70 mağdurları ile KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları ve kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerce çalıştırılan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına alınması amaçlanıyor.

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, taşeron işçilerin kadrolu yapılması için kanun teklifi verdi. CHP’li Şahin tarafından taşeron işçilerin kadrolu yapılması için Meclis’e sunulan kanun teklifinde en az altı ay taşeron işçisi olarak çalıştığı halde sürekli işçi kadrolarına alınmayan yüzde 70 mağdurları ile KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları ve kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerce çalıştırılan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına alınması amaçlanıyor.
Kamuda taşeron işçi olarak çalışanlara sürekli kadro verilmesini öngören kanun teklifi hazırlayan ve konuyu bir kez daha meclis gündemine getiren Suzan Şahin, “AKP’nin yıllardır taşeron işçi sorununu çözememiş olması ayıptır. Yandaş müteahhitlere, 5’li çeteye akıtılan kamu kaynakları vatandaş için, işçi için, taşeronlar için kullanılmalıydı. Teklifimiz mecliste AKP ve MHP oyları ile reddedilmezse sayıları 350 bini bulan taşeron işçilerine sürekli kadro verilecek. Tüm partilerin ellerini vicdanlarına koyarak teklifimize kabul oyu vermelerini ümit ediyorum.” dedi.
Teklifin gerekçesinde, “24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda çalışan taşeron işçilere sürekli kadro verilmesi yönünde düzenleme yapılmış, ancak tüm şartları taşıdıkları halde ihalelerin yaklaşık maliyeti içinde personel gideri yüzde 70’in altında olduğu gerekçesiyle birçok bakanlık ve kurumda çalışan taşeron işçilere kadro verilmemiştir. Düzenleme ile KİT’l34, özel bütçeli kuruluşlar, sosyal tesisler, yapım ihaleleri, hastane bilgi yönetim sistemi ihaleleri, araçlı şoför çalıştırma ve malzemeli yemekhane ihalelerinde çalışan işçileri kapsam dışı bırakmış, taşeron olarak çalışan tüm işçilerin çare olamamıştır. Yapılan bu ayrımcılık Anayasa’ya ve hukukun temel ilkelerine aykırı olarak adaletsizlik ve haksızlık yaratmıştır. Bu Kanun Teklifi ile sürekli işçi kadrolarına alınmayan yüzde 70 mağdurları ile KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları ve kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerce çalıştırılan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarında istihdamı amaçlanmıştır.” denildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.