Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül: Geleneksel bayramlarımız değişim yaşasa da toplumumuzda etkileşim yaratmayı sürdürecektir!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, her ne kadar zamana ayak uydurarak değişim yaşasa da Kurban Bayramı geleneğimizin; dini ve milli duyguları yaşattığına dikkat çekerek birlik ve beraberliğin sosyal yaşama yansıması ile toplumumuzda etkileşim yaratmayı sürdüreceğine işaret etti.
Yaklaşık iki ay önce kutladığımız Ramazan Bayramının ardından bu gün de Kurban Bayramını sevdiklerimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bayramlarımız; toplumu bir araya getirme görevi üslenen, birlik, beraberlik ve yakınlıklarla bu günlerimiz daha da bir anlam kazanıyor. Kaynaşmak, paylaşmak ve yardımlaşmak duyguları ile taçlanan bu mübarek günler, ebediyete göç eden büyüklerimizin kabirlerini ziyaret ederek yad ile andığımız, yaşayan büyüklerimizin kapılarını tıkladığımız ve onların hatırlarını sorduğumuz anlamlı geleneklerimizdendir. Her ne kadar zamana ayak uydurarak değişim yaşasa da bayram geleneğimiz; dini ve milli duyguların yaşatıldığı, birlik ve beraberliğin sosyal yaşama yansıması ile toplumumuzda etkileşim yaratmayı sürdürecektir.
Zira pandemi salgını döneminde ve sonrasında yaşadığımız durumları da göz önüne alacak olursak, sevdiklerimize sıkı sıkıya sarılamadığımız bayramları inşallah geride bıraktık. Temennimiz böylesi kötü günlerin bir daha gelmemek üzere gitmesi. Sevgiyi, dostluğu, kardeşliğimizi pekiştiren nice Kurban Bayramında görüşmek ve bayramlaşmak dileği ile Rabbim yaptığımız ibadetleri ve kestiğimiz kurbanların hayırlarını kabul etsin. Tüm İslam âleminde yaşanan sıkıntı ve zulümleri sona ersin, diyerek;
Bu duygu ve düşüncelerle; Şehitlerimizi saygı ve minnetle, kahraman Gazilerimizin ve onların mukaddes ailelerini saygıyla selamlıyor, başta Belenli hemşerilerim başta olmak üzere, tüm din kardeşlerimin mübarek Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Bayramımız mübarek ve mutlu olsun.”
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.