Yaz aylarında göz sağlığına dikkat edelim!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Göz rahatsızlıklarının yaz döneminde artış gösterdiğine dikkat çeken ve göz sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklamada bulunan İskenderun Palmiye Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Necmettin Mirioğlu, özellikle yaz döneminde yeterince hijyen sağlanmayan havuzlarda ortaya çıkabilecek hastalıklardan, ultraviyole etkisi ve kuruluktan gözü korumak gerektiğini belirtti.

Havuza girerken gözlere dikkat!

Kontakt lens kullanıcıları başta olmak üzere; havuza, denize giren herkesin, keratit olma riskine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Op. Dr. Necmettin Mirioğlu, “Yaz aylarında polenlerin, mantar sporlarının artmasıyla, gözlerde; sulanma, kaşıntı, batma gibi şikâyetlerde artış görülmektedir. Bu süreçte, polenlerden uzak durmak, alerjiyi önemli ölçüde hafifletecektir. Herhangi bir şikâyet görülmesi halinde ise mutlaka göz hekimine başvurmak gerekmektedir. Yine bu aylarda daha yoğun olan güneş ışınları, gözde katarakt ve sarı nokta hastalığı oluşumuna sebep olmaktadır. Çünkü göze gelen güneş ışınları, göz merceğinin ve gözün arka kısmındaki görme merkezi olan sarı noktanın yapısını bozarak, görmeyi olumsuz etkilemektedir. Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak, göz çevresindeki ciltte, kanserlere yol açabilmektedir. Ayrıca havuz ve deniz kullanımı sırasında; hem alerjik, hem de enfeksiyon kaynaklı konjonktivitler oluşabilmektedir. Suyun içinde, gözleri deniz gözlüğü olmadan açmak; hem lensin düşmesine, hem de enfeksiyonlara yol açabilir. Bu yüzden kontak lens ile deniz ve havuz kullanımından kaçınmak gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

“Göz sağlığınız için güneş gözlüğü kullanın”

Güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü kullanmanın önemli olduğunu vurgulayan Op. Dr. Necmettin Mirioğlu, “Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak, göz sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle, kaliteli güneş gözlüğü kullanımı sağlık açısından önemlidir. Güneş gözlüğü alırken; ışığı azaltacak koyulukta ve gözü kapatacak büyüklükte olmasını önermektedir. Güneş gözlüğünün ultraviyole (UV) filtre özellikli olmasına dikkat edilmelidir. Yüksek ışık koruması özelliğine sahip olan polarize camlı gözlük tercih etmek önemlidir.  Ayrıca numaralı gözlük kullananlar, güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz doktorlarına danışmalıdır. Güneş gözlüğü alırken de; markası ve etiketi olan, UV filtre düzeyi yazılmış gözlükler tercih edilmelidir. Güneş gözlüğü, 3 yaşından itibaren çocukların kullanımı önem arz etmektedir” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.