“Demir Yumruk Operasyonu”ndan hangi firmalar ve kimlerin etkilendiği sorusu kamuoyunun gündeminde…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Demir Yumruk Operasyonu”ndan hangi firmalar ve kimlerin etkilendiği sorusu kamuoyunun gündeminde… 

Türkiye’deki demir ticaretinin merkezi olarak anılan Payas öteden beri demir ticaret borsasın belirleyici olduğu bilinen bir gerçek olmasından öte ilçenin “sahte fatura merkezi olarak” da tanımlandığı ve kulaktan kulağa halk arasında söylendiği ifade ediliyor.

 

Aralarında Hatay’ın da bulunduğu 29 ilde eş zamanlı olarak “Demir Yumruk Operasyonu” düzenlendi. Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Vergi Denetim Kurulu, MASAK, KOM Daire Başkanlığı personelinin katıldığı operasyonda Erol (Evcil) Eşrefoğlu´nun da aralarında olduğu 3 ayrı suç örgütünün lideri ile birlikte 250 kişi gözaltına alınmasa Türkiye’de yankı buldu.

 

Gözaltına alınan zanlılar ilk işlemlerinin ardından Ankara’ya operasyonun yürütüldüğü merkeze götürülmesinin ardından kamuoyunda gözler Payas’e çevrildi.  Sanayici, tüccar ve nakliye firması yetkilisinin söz konusu operasyondan etkilendiği merak konusu olmayı sürdürüyor.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.