Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Hatay Türk’tür Türk kalacaktır

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “Suriye sınırına gidip ilk mayını döşeyeceğiz” çıkışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Meczup ne yapmaya çalışıyorsun, biz müsaade eder miyiz?” sözleriyle yanıt vermesi üzerine alevlenen tartışma Türkiye gündemine oturdu.

Bu tartışma üzerine Ümit Özdağ’ın yaptığı paylaşımda “Sınıra gidiyorum, engelle de görelim” çıkışıyla Soylu’ya seslenmesi, ardından Hatay girişinde jandarma engeliyle Özdağ’ın karşılaşılanması yasak kararının kalkana kadar bölgede bekleyeceğini söylemesi sosyal medyada ve basın yayın kuruluşlarının gündemini oluşturdu.

“Suriye sınırına mayın döşemeye gidiyorum” diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişi valilik tarafından engellenmişti. Gelişmeler üzerine Ümit Özdağ; “Valilik, Hatay’a girişimizin engellenmesi kararından geri adım attı” şeklindeki paylaşımı ile takipçilerini bilgilendirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Bugün Hatay Valisi, Anayasa’ya aykırı ve hukuksuz bir şekilde aldığı, Zafer Partisi’nin Hatay’a girişinin engellenmesi kararından, sizlerin ve demokrasiye inanarak bize destek veren herkesin iradesi karşısında geri adım attı” açıklamasında bulundu.

 Özdağ, akşam saatlerinde parti heyetiyle birlikte Hatay’da yaptığı basın açıklamasında “Hatay Türk’tür, Türk kalacaktır” yazılı pankart açıldı.

Antakya’da il merkezine doğru yola çıkacaklarını ve orada canlı yayında basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Muharrem İnce’den destek gelmişti!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den telefon geldiğini belirten Özdağ, “Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arayarak destek vermek için buraya geleceğini açıkladı ve yola çıktı. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Ümit Özdağ aradı, Valiliğin Hatay’a giriş yasağını kaldırdığını söyledi. Teşekkür etti. Kendisinin de döneceğini söyledi. Ben de Niğde yolundan geri dönüyorum. Hatay vatan toprağıdır. Bizi vatanımızda kendi topraklarımıza almayacak bir güç henüz dünyaya gözlerini açmadı” dedi.

İş dünyası Konfederasyonu BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal da attığı twet ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı destekledi.

 

HATAY VALİLİĞİ’NDEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın konvoyunun durdurulmasına dolayısıyla Hatay Valiliği açıklama yaptı. Hatay Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilan eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay’ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır” denildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.