“Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi” açıldı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hayırsever iş insanı Nuri Üysen’in katkılarıyla, eşi Nejla Üysen adına inşa edilen “Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezi”nin açılış törenine katıldı.

23 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 16.30’da İskenderun Teknik Üniversitesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, hayırsever iş insanı Nuri Üysen’in açılış konuşmasıyla devam etti. Üysen konuşmasında “Burada yer alarak beni onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. İş hayatında bizlere destek olan ve evlatlarımızı büyüterek, yetiştiren başta eşime, eşim nezdinde de tüm kadınlara teşekkür ediyorum. Bütün hizmetlerimizde sayın Valim bize her zaman destek olmuştur, özellikle kendilerine bize göstermiş oldukları ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” diyerek binanın yapımında kendisine destek olan isimlere teşekkür etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Bilgi ve bilimin, teknolojinin, Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere ve ülkelere yön verdiğini belirterek “Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur bilim ve teknolojidir; çünkü bilgi güçtür. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur bilim ve teknolojiyi yakından takip etmekle elde edilebilir. İSTE’de önemli merkez ve laboratuvarların bir bir hayata geçirildiğini belirten Rektör Depci, “Bu merkezlere, başta şehit öğretmen Aybüke Yalçın olmak üzere kaybettiğimiz şehitlerimizin adını vermek istiyoruz. Vatanı için canlarını veren şehitlerimize borcumuzu ödeyemeyiz ama isimlerini yaşatacağız. Üniversitemizin kalkınmasında her zaman ve her alanda desteklerini ve tecrübelerini esirgemeyen çok değerli saygıdeğer Valimiz Rahmi Doğan beyefendiye ve Sayın vekillerimize hassaten teşekkürlerimi sunarım.”

Vali Doğan, “Üysen ailesinin değerli bireyleri, kıymetli hanımefendi, sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, değerli Rektörüm, sayın Başsavcım, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler hepinizi saygı ile selamlıyorum, hoş geldiniz. Eğitime ve öğretime yapılan her katkı bizi çok mutlu ediyor. Bugünde İskenderun Teknik Üniversitemize önemli katkılar sağlayacak olan bir merkezin açılışını yapmak için toplandık. Nuri beyi herkes yakinen tanıyor, meslek hayatına başladığından bugüne ülkeye, millete hizmet yolunda emek sarf etmiş. Hatay Valisi olarak hem şahsına, hem de ailesine şükranlarımı sunuyorum. İskenderun Teknik Üniversite bizim için çok önemli, hocam rektörlük görevine başladıktan sonra büyük bir gayretle çalışmakta. Onun gayretini görünce bizde Valilik olarak imkanlarımızı seferber ettik. Üniversitemizin bu bölgede, körfezde olması önem arz ediyor, neticede Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının olduğu bir bölgede sektörü destekleyecek, yön verecek, onlarla birlikte yürüyecek, ışık tutacak böyle bir üniversiteye ihtiyaç vardı ve kuruldu, eksiklerini de inşallah tamamlayarak üniversitemizi mükemmel bir hale getireceğiz. Biraz önce kendisi de ifade etti, açacağımız laboratuvarlarla, merkezlerle buradaki bilginin, birikimin üretime yansıması için ne yapılması gerekiyorsa elimizden gelen her şeyi ortaya koyarak üniversitemizin daha ileri gitmesi için büyük gayret göstereceğiz. Ben hocama tekrar şükranlarımı sunuyorum. Tabi eğitim-öğretim bizim için çok önemli özellikle son 20 yılda yapılan yatırımlara baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, evlatlarına ne kadar önem verdiğini görüyoruz. Bugün bizim evlatlarımız eğer SİHA yazılımı, insansız hava araçları, insansız deniz araçları yapıyorsa, yazılım konusunda dünyada emsalleriyle yarışıyor, hatta onların da önünde gidiyorsa bu bugüne kadar yapılan yatırımların karşılığıdır. Gerek Libya’da, gerek Azerbaycan’da, gerek Irak’ta, gerek Suriye’de, gerekse ihracat anlamında dünyanın çeşitli yerlerine gönderilen hava araçlarıyla Türkiye’nin nasıl göz doldurduğu, Türk milletinin nasıl gururlandığını herkes görüyor.

Bunlar çalışmakla üretmekle olan işler, bugün bu merkezlerde, üniversitelerde okuyup, yetişen gençlerimiz artık Türkiye’nin önünü açarak, vizyonunu genişleterek, Türk milletinin daha refah bir ortamda yaşaması için emek sarf ediyorlar. Devlet olarak ciddi yatırımlar yapıyoruz, çocuklarımıza sağladığımız imkanlarla, emsallerinden daha iyi eğitim almaktalar. Ben her konuşmamda belirtiyorum, artık bizim çocuklarımız bölgemiz çocuklarıyla değil, diğer ülkelerin çocuklarıyla rekabet etmek durumunda. Çocuklarımızı yetiştirirken bölgemiz, komşu illerin çocuklarıyla değil, diğer ülkelerin, gelişmiş ülkelerin çocuklarıyla kıyaslamak lazım. Bu yüzden bu merkezler, teknik üniversiteler bizim için çok önemli, buraya ayırmış olduğumuz kaynakların tamamı Türkiye için fazlasıyla geri dönüşü olacak olan yatırımlar. Üysen ailesi Nejla hanımefendi adına buraya güzel bir bilim merkezi yaptı. Ben bu hayır işinden dolayı çok mutlu oldum, bu sebeple hem Nuri beye, hem hanımefendiye şahsımda tüm ailesine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bu merkezde bizim evlatlarımız millet için, devlet için hayırlı işler yapacaktır. Ayrıca çevre düzenlemesi konusundaki yardımlarından dolayı sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. İskenderun Teknik Üniversitemizin desteğe ihtiyacı vardı, son dönemde gerek ticaret odasının, Valiliğimizin, belediyelerin, gerekse iş adamlarının vermiş olduğu destekler ile inşallah Türkiye’de hak ettiği yeri alacaktır. Merkezin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, herkesi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Tören Vali Doğan, protokol üyeleri, hayırsever iş insanı Nuri Üysen ve aile üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle son buldu.

Törene Vali Doğan’ın yanı sıra, hayırsever iş insanı Nuri Üysen, eşi Nejla Üysen ve aile üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünal, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Oğuz Emre Çiçek, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, kurum il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.