İskenderunlu Uzman Çavuş Bican Kapılay son yolculuğuna uğurlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kuzey Irak’ta Pençe Kilit operasyonunda şehit olan İskenderunlu Uzman Çavuş Bican Kapılay, Nihal Atakaş Camii’nde kılınan öğle namazının ardından  Karaağaç Asri Mezarlıktaki Şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı.

Pençe Kilit Operasyonu’nda teröristlerle çatışmaya giren ve şehit olan 5 asker Türkiye’yi yasa boğdu. Abdulkadir Güler(Antalya Konyaaltı), Onur Doğan (Ankara Altındağ), Hüseyin Cankaya (İzmir-Bornova), Celal Tekedereli (Malatya Yaka Mahallesi) ve Bican Kapılay (Hatay-İskenderun), babaevlerine ateş düştü. Şehitlerin ailelerinin yaşadığı mahalleler Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

İskenderun kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı “VATAN SİZLERE MİNNETTARDIR!” şeklinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Pençe –

Kilit Operasyonu Bölgesinde, terör örgütü mensuplarıyla yaşanan silahlı çatışma sonucunda P. Söz. Er Celal Tekedereli, P. Uzm. Çvş. Onur Doğan, P. Teğmen Abdulkadir Güler, P. Uzm. Çvş. Bican Kapılay ve P. Uzm. Çvş. Hüseyin Cankaya’nın şehadete irtihal ettiğini derin bir teessürle öğrendik.  Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet gani gani niyaz ederken, kederli aileleri başta olmak üzere; Türk Silahlı Kuvvetleri Teşkilatına, tüm silah arkadaşlarına ve necip milletimize sabır ve başsağlığı dileriz. Kabri Nur, Mekanı Cennet, Makamı Ali Olsun! Ayrıca, söz konusu çatışma esnasında yaralanarak tedavi altına alınan kahraman Mehmetçiklerimize ise acil şifalar diliyoruz.”

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ BİCAN KAPILAY KİMDİR?

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde görevli olan Bican Kapılay terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay,23 yaşındaydı.

Bir kaç gün önce de Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Haydar Şenel’i uğurlamıştı Hatay.

Mekanınız cennet olsun…

Bu ülkede en çok anaların yürekleri yanıyor… Doğurup, öpe seve büyüttükleri, hayalleriyle besledikleri umutlarını, doğmamış torunlarını, gelecek nesillerini kanla gözyaşlarıyla suladıkları toprağa gömüyor.

Kelimeler anlamsız kalıyor. Tarifsiz bir acı bu.

“Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.”

Ekogündem Ailesi olarak Şehit Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay ve arkadaşlarına Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.