Kaymakam Yönden İstanbul’a atandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun İlçe Kaymakamı İskender Yönden,  İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atanan  İskenderun Kaymakamı 2018/Kasım ayından itibaren yaklaşık 4 yıldır yürüttüğü İskenderun Kaymakamlığı görevini yürütürken Devlet tecrübesi, vizyoner kişiliği ve insan odaklı hizmet anlayışıyla İskenderun’a hizmet etti. Kasım 2018’de İskenderun’da Kaymakamlık görevine başlayan Yönden, İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlık görevine atandı.

“İçişleri Bakanlığı kararıyla İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına ataması gerçekleştirilen İskender Yönden daha önce Hatay’ın Erzin ilçesinde 6 yıl görev yapmıştı. Aydın Didim ve Bursa Kestel’den sonra 2018 Kasım ayında İskenderun Kaymakamlık görevine atanmıştı.

İskender Yönden İskenderun’da yaklaşık 4 yıllık görev süresince koltuğunda oturan bir bürokrattan çok farklı bir kaymakam profili çizen, toplumun her kesimiyle diyalog geliştiren, Devlet ile insanları kaynaştırma özelliğiyle dikkat çekti, ilgi gördü.

İSKENDER YÖNDEN KİMDİR?

ÖZGEÇMİŞ
Doğum Yeri – Tarihi: Adana İli Kozan İlçesinde 1971 yılında doğdu.
Aile Hayatı: Adana’nın yerli eşraflarından esnaf bir ailenin evladı olan İskender Yönden, Aile Hekimi Dr. Ayşenur Yönden hanımefendi ile evli olup, iki çocuk babasıdır.
Eğitim Hayatı: İlk ve orta öğrenimini Kozan’da tamamlamış olup, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayarak 1990 yılında mezun olmuş ve akabinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yapmıştır.
Mülki İdare Amirliği Mesleğine Giriş:  İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavı kazanarak 1996 yılında “Adana Kaymakam Adayı” olarak atanmış olup, yurt dışı stajını yapmak ve mesleki incelemelerde bulunmak üzere İngiltere’ye gönderilmiştir. Mesleki inceleme ve staj süresini tamamladıktan sonra 85.Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamamlayarak Mülki İdare Amirliği görevine intisap etmiştir.

Mülki İdare Amirliği Meslek Hayatı:
ADANA/Aladağ Kaymakam Vekilliği
KAYSERİ/Sarız Kaymakamlığı
SİİRT/Şirvan Kaymakamlığı
OSMANİYE/Toprakkale Kaymakamlığı
BATMAN/Kozluk Kaymakamlığı
HATAY/Erzin Kaymakamlığı
AYDIN/Didim Kaymakamlığı
BURSA/Kestel Kaymakamlığı
Vatandaş odaklı hizmeti kendisine şiar edinen Kaymakam İskender Yönden; görev yaptığı yerlerde eğitim, sağlık, turizm, kültür ve sanayi v.b. sosyal ve ekonomik kalkınmaya yönelik yaptığı ve yapılmasına vesile olduğu proje ve çalışmalar dolayısıyla Bakanlık ve Valilik makamlarınca teşekkür belgesi ile taltif edilmesinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruşları tarafından da hizmet ödülü takdim edilmiştir.
İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilmektedir.
Son olarak; Kestel Kaymakamı iken İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 05/11/2018 tarihli OLUR’ları ile İskenderun Kaymakamlığına görevlendirilmiş olup, 18 Kasım 2018 Pazar günü itibariyle İlçemizdeki görevine başlamıştır.
Kaymakamımız Sn. İskender Yönden; Cumhurbaşkanlığı’nın 27 Aralık 2018 tarih ve 2018/261 sayılı atama kararları ile İskenderun Kaymakamlığına asaleten atanmıştır.”
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.