Hak İş’den kadınlara sahada olma ve örgütlenme çağrısı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Çalışma hayatında ve sendikal hayatta kadın” konulu eğitim çalışması İskenderun’da başladı.

Sendikacılığın duayeni Hak İş, İskenderun’da Hak İş Kadın Komitesi İskenderun Özçelik İş Sendikası’nın ev sahipliğinde; “Çalışma hayatında ve sendikal hayatta kadın” konulu eğitim çalışması  Özçelik iş İskenderun Şubesinin ev sahipliğinde başladı.

İskenderun’da başladı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak İş Hatay İl Başkanı ve Özçelik iş İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, hatay Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel,  İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hak İş Genel merkez yöneticileri, Özçelik İş İskenderun Şube yöneticileri davetliler ve sendika üyeleri katıldı.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantı Ramada Otel’de başladı. Sendikalı kadınların diğer sendikalara göre oranı Hak İş’de yüzde 27  kadın üyesinin bulunduğunun vurgulandığı toplantıda Hak İş, kadınlara sahada olma ve örgütlenme çağrısı yaptı.

1976 yılında Ankara’da kurulan Hak İş, Türkiye’nin ikinci büyük sendikası olan Hak İş karalı, ilkeli, sorumlu sendikacılık anlayışından asla vazgeçmemiştir. Kadın çalışanlar başta olmak iş dünyasındaki kadınların sorunların ele alınacağı toplantıda sanayi devriminden bu güne kadının sorunları da gündeme taşınıyor.

Kadın odaklı meclis durumuna ilişkin, kurumsal yaklaşım ve ortak akıl ile hareket etmeyi, Hak İş olarak Önceliklerinin iş ve aile yaşamının korunmasına yönelik çalışmaların ebeveyn ve çocuklar ile asgari yaşam politikalarının geliştirilmesi gerektiğine inandıkları vurgulandı.

441 bin 60 kadının yarısından fazlasının Hak İş bünyesinde sendikalı olduğunun vurgulandığı toplantıda emekçi kadınlara teşekkür edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.