Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur ATAM.

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi. Başkan Gül, “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Başkomutanımız, ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz şartları sineye çekmeyerek Anadolu topraklarına doğru yaktığı bağımsızlık meşalesinin, Samsun’da alevlenmesiyle başlayan milli mücadelenin 103. yıl dönümünü yürekten kutluyoruz.

Asil milletimizin makûs kaderini değiştiren ve onlardan aldığı güçle milli mücadeleyi başlatan ölümsüz kahramanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman milletimize, minnettarlığımızı gösterme günüdür bugün.

Emperyalist ve işbirlikçi güçlere verilen onurlu duruşun ve haklı direnişin yaktığı bağımsızlık meşalesi hala bizleri ve ülkemizi aydınlatmaktadır.

Ulu Önderimizin kaleme aldığı Gençliğe Hitabesi’nde ilk dizeleri gibi

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Ve bunu yapmak için “Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” diyerek, geleceğimizin teminatı genç fikir ve beyinlere ne denli güvendiğini ortaya koymuştur.

Şimdi sevgili genç kardeşlerime ve genç beyinlere düşen en büyük görev, ülkemizi Atamızın gösterdiği ışık doğrultusunda bilim, teknoloji, modern tarım ve birçok alanda muasır medeniyetlere ulaştırmak ve onları geri bırakmaktır. Bizler Atamızdan aldığımız bu bilinçle çalışmalı ve bilgiyi her zaman aramaktır.

Büyük ve güçlü Türkiye’mizin temel taşı olan gençlerimize olan güvenle, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, milli mücadelede ve vatan savunmasında Şehit düşen kahramanlarımızı ve kıymetli gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor.

Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur ATAM diyerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.