Vali Metin İlyas Aksoy’un Kültür Sanat Gecesi şölen havasında geçti…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Geleneksel Kültür Sanat Gecesinde sahne alan Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulu öğrencileri, davetliler tarafından beğeni ve ilgiyle izlendi. Katılımın yoğun olduğu programda öğrenciler, veli ve öğretmenlerinden bol bol alkış topladılar…

Öğrencilerin bağlama eşliğinde Türk Halk Müziği konseri, “Sınav Stresi ve Karne Günü” ile ilgili  tiyatro gösterileri, şiir ve sunumları beğeniyle izlendi. 

Haber: Serpil Korkmaz

Erzincan Müftülük Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Erzincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuri Kaplan, Milli Eğitim Müfettişleri Başkanı Selahattin Karaman, Şube Müdürleri Hasan Güneş ve Hüseyin Erol, Eğitim Birsen İl Başkanı Nebi Gül ve Okul Aile Birliği Başkan ve üyeleri, okul idaresi ve öğretmenleri ile öğrenci ve veliler katıldı.

2021-2022 Eğitim-öğretim yılının başından bu yana okulda düzenlenen drama ve müzik kurslarında eğitime katılan öğrenciler, yetenek ve hünerlerini okul gecesinde gerçekleştirdikleri performanslarla sergilediler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, öğrencilerin yıl içerisinde gerçekleştirilen çeşitli yarışmalar, bilim fuarı, resim sergisi, kültür, sanat, spor, ders vb. etkinlikler, fotoğraflarla slayt eşliğinde sunuldu. Ardından öğrencilerin rol aldığı iki perdelik “Sınav Stresi ve Karne Günü” oyunu sahnelendi. Oyuncuların sahne performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. “Annem” şirinin okunmasının ardından, programda ayrıca Aşık ile Maşuk gösterisi yapıldı.

Okul Müdürü Lokman Yeniçeri ile okul öğrencilerinden Elif Belinay Yeniçeri seslendirdikleri türkülerle geceye renk kattılar. Öğrencilerin beraber ve solo seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerin ardından gecede, yapılan çekilişlerle davetlilere çeşitli hediyeler verildi.

Program sonunda Okul Müdürü Lokman Yeniçeri, öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları çalışmalarının sergilendiği geleneksel Kültür ve Sanat Gecesi programının gerek içeriğinin hazırlanması ve gerek düzenlenmesinde birbirinden değerli ve güzel çalışmalarıyla emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür etti. Ardından Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe İşliyen’e plaket takdim etti.

Programa ilişkin görüşlerini aktaran öğretmenlerden Türkçe öğretmeni Recep Ballı 20 öğrenciyle başladıkları drama kursunda, öğrencilerin tiyatro yeteneklerini keşfetmeleri için onlara yol gösterdiklerini ve çalışmalarıyla tiyatro sevgisi kazanmalarına yardımcı olduklarını ifade etti. Programdaki sahne performanslarıyla da öğrencilerinin bunu başarıyla gösterdiklerini belirten Ballı, bu çalışmanın ortaya konmasında kendilerine destek olanlara teşekkürlerini iletti.

Müzik öğretmeni Özgür Han ise bağlama kursunda 13 öğrenci ile bir buçuk aylık bir sürede hazırlandıkları çalışmalarla öğrencilerinin geceye seslendirdikleri türkü ve şarkılarla renk kattıklarını ifade etti. Kursa katılan öğrencilerin, kursta edindikleri bilgi ve yeteneklerini gecede en iyi şekilde gösterdiklerini belirten Han, “Çocuklarımız ellerinden gelen en iyi performansı sergiledi. Emeklerine ve yüreklerine sağlık. Programa katılan misafir, veli ve öğrencilerimizden çok güzel yorumlar aldık. Bizlere her anlamda destek olan Müdürümüz Lokman Yeniçeri ve Müdür Yardımcımız Ömer Varan ile emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Gecenin sonunda yapılan çekilişlerle davetlilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.