FUAT TOSYALI GENÇLERLE BULUŞTU: İNSANA VE ÇEVREYE YATIRIM HEP ÖNCELİĞİMİZ OLDU!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İSTE Teknoversite Günleri’nde deneyimlerini, geleceğe yönelik planlarını ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştı;

İNSANA VE ÇEVREYE YATIRIM HEP ÖNCELİĞİMİZ OLDU!

Teknoversite vizyonu ile kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), artık geleneksel hale gelen Teknoversite Günleri’nin 7.’sini gerçekleştirdi.
İSTE 7. Teknoversite Günleri’nin açılış programında, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, kendi yaşam öyküsünü anlattığı ve görüntülerle desteklenen sunumunda, öğrencilere iş ve özel yaşamda başarılı olmanın sırlarını aktardı. İSTE Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta altın değerinde öğütler veren, Türkiye demir çelik sektörünün duayeni Fuat Tosyalı, kendi yaşadığı gerçek olaylarla çözüm oluşturma örneğini destekledi. Gençlere verdiği tavsiyelerin ne kadar para kazanmak olduğu değil, yalın haliyle tek tavsiyesinin ‘fark yaratmak’ olduğunu vurguladı. Tosyalı, “Bizler Tosyalı Holding olarak çok çalışarak, birçok şeyden ödün vererek belirli bir yere geldik. Sizlerin de doğru zaman da doğru kararlar alarak birçok başarıyı elde edebileceğinizi biliyorum” dedi.

HER İŞİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIN!
Gençlerle buluşmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, üniversite gençliğinin, geleceğimiz için çok önemli bir yapıya sahip olduğunu önemle vurguladı. Fuat Tosyalı, gençlere seslenirken, “Doğru ilişkilerden kopmayın. Burada edindiğiniz dostluklar sizin en büyük sermayenizdir. Ben geçmişte Müfit Tennioğlu Bey’e, ki bugün aramızda.. Kendisine terfmosifon satardım. O vakit bile bu işin en iyisini yapıyorduk. Ben bu yola çıkarken hedefimi belirlemiştim. O hedef doğrultusunda da en iyisini yapmak için çok çalıştım. Sadece hayal kurmak yetmiyor, gerekli çabayı da göstermek lazım” dedi.

‘DOĞAYA VE ÇEVREYE DUYARLIYIZ’
Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding olarak, bünyemizdeki tüm şirketlerde çevresel sorumluluğu işimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Daha sağlıklı, yaşanabilir bir dünya için çevresel ayak izinin oluşturulması, yaşam döngüsünün belirlenerek desteklenmesi, atıkların geri dönüşüm oranlarının arttırılarak sıfır atık çıkartılması, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı, en az karbon ayak izinin sağlanması ve biyo-çeşitlilik başlıkları altında sürdürülebilirlik hedeflerimizi yönetiyoruz” dedi.Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, sürdürülebilirliğin Tosyalı Holding’in en önemli gündem maddesi olduğunu ifade ederek, ‘Muazzam’ diye nitelendirdiği Çatı GES projelerinin kendi alanında dünyanın en büyüğü olmakla kalmayıp, karbon salımını engellediği için dünyanın en temiz çelik üretimine de imkan verdiğini belirtti.Tosyalı, “Sanayide, üretim ve istihdam tek başına yetmez. Bu çerçevede çevreci yatırımları, teknolojiyi, kültür ve sanatı da ekliyoruz. Artık fabrikalarımızdan siyah duman tütmüyor. Çevreci yatırımları, çevreci yöntemleri şirketlerimizin tüm katmanlarında kullanıyoruz. Çeliğin işlenirken ortaya çıkan ateşli görüntüleri de artık göremeyeceksiniz. Çünkü bunlar da işlenecek, enerjiye dönüşecek. Örneğin, Sarıseki Tesisi ile, daha düşük elektrik enerjisi tüketimi sağlayan Quantum Furnace teknolojisinin Türkiye’deki ilk kullanıcısı Tosyalı olacak. Bizim hedefimiz sıfır karbon! Sürdürebilirliği sağlama adına tüm kanalları zorluyoruz. Hedefimiz her zaman insana ve çevreye yatırım oldu” diye konuştu.

‘YÜZLERCE BULUŞUMUZ VAR’
Ögrencileri Tosyalı Holding bünyesinde önemli hizmetler veren Tosyalı Akademi ve Tosyalı AR-GE Merkezine davet eden Fuat Tosyalı, “Burada yüzlerce buluşumuz var. Öğrencilerimizle burada buluşuyoruz, bizim ulaştığımız teknolojik seviyeye taşıyoruz. Kültür ve sanat alanında geri dönüşüm sanatçılarını bir araya getirdik. Kendilerine metaryal desteği veriyoruz. Bu eserler hazırlandığında satabiliyorlar, olmadı hepsini temin edebilme garantisi veriyoruz. Tosyalı Algerie tesisimizin bulunduğu Cezayir’in kültür mirasına da katkı sağlıyoruz. Bu şekilde çok çalışmamız var. Muazzam bir kaynak aktarıyoruz” dedi.

‘BAŞARISIZLIKLAR SİZİ ÜZMESİN’
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, öğrencilere sunduğu fikirler ışığında önemli bilgiler aktardı. Tosyalı, “İş yaşamında üç mekanizma vardır. Trende liderlik edenler, takip edenler ve bu trendi engellemeye çalışanlar! Sizler o trendi yaratmaya çalışın. Hiç yılmayın, düştüğünüzde tekrar ayağa kalkın. Başarısızlık sizi üzmesin, o tökezleme bir gün size büyük bir avantaj sağlayacak. ‘Olanda hayır vardır’ derler. Başarısızlık size hayırlı bir süreç kazandıracak. Neden mi? Edison, elektriği bulmak için bin defa deneylerinde başarısız oldu. Aya ilk çıkıldığında, başarıyı takım arkadaşları ile birlikte yaşayan Neil Louis Armstrong o hedefe ulaşırken yıllardır üzerinde çalışma yaptı. Veya Michael Jakson, sahneye çıkmadan konserden önce ayna karşısında saatlerce çalışma yapıyordu. Sizleri de başarıya taşıyacak olan yegane olay, çok çalışmanız olacak. Takımın bir parçası olun, taraftarı olun. Bu çok değerli bir davranış. O yüzden bıkmadan usanmadan çalışın, işinize odaklanın.. Mükemmelin daha mükemmeli vardır, unutmayın” diyerek, başarının her zaman öğrencilerin yanında olması dileğiyle konferansını sonlandırdı.
Öğrencilerden büyük alkış alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya konuşmasının ardından İSTE Rektörü Prof.Dr. Tolga Depci tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Konferansın ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve protokol heyeti, İSTE öğrencileri ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan stantları gezdi. Teknolojik buluşların sergilendiği stantlar hayranlık uyandırdı.
Teknoversite Günleri etkinliğine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof.Dr. Tolga Depci, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Jandarma Komutanı Kd.Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, Yükseliş Koleji kurucusu Nuri Üysen, Genel Müdür Aykut Davut Öktem, işadamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.