Ziraat Bahçesi’ne yeni düzenleme kabul edilidi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun belediye Başkanı  Fatih Tosyalı başkanlığında olağan meclis toplantısını yapan İskenderun Belediye Meclisi, Ziraat Bahçesi’ne yeni düzenleme ile ilgili maddeyi kabul etti. Ziraat Park adı altında sosyal donatıların yer alacağı belirtilen  237 dönümlük Ziraat Bahçesinin ihalesi yapıldı. 

Meclis toplantısında konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Tosyalı, Ziraat Park projesini önemsediğini belirterek, projenin ihalesinin yapıldığını, sosyal donatıları spor sahaları, çiçek bahçeleri, sergi salonları, parkları, sosyal tesisleri, yürüyüş yolları, yeşil alanları ve birçok farklı aktivite alanları ile tüm bölge halkına hizmet verecek yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını ifade etti. Tosyalı, çalışmanın yakın zamanda başlayacağını ifade etti.

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

ZİRAAT PARK PROJESİ İSKENDERUN’A DEĞER KATACAK

Düzenlenen meclis toplantısında bir açıklama yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Ziraat Park projesini çok önemsiyoruz. Proje ihalesi yapıldı. Bölgede yeni bir yaşam alanı oluşacak. Sosyal donatıları spor sahaları, çiçek bahçeleri, sergi salonları, parkları, sosyal tesisleri, yürüyüş yolları, yeşil alanları ve birçok farklı aktivite alanları ile tüm bölge halkına hizmet verecek. Yapım çalışmaları kısa bir süre sonra başlayacak” şeklinde konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündeminde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

           Gündemde bulunan;

  • İskenderun İlçesinde bulunan yaklaşık 7450 Hektar Alanda 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı teklifi hakkında Meclis tarafından gerekli görüşün alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, yetişmediği için ileri bir meclise ertelendi.
  • Belediyemizin 2021 Yılı Kesin Hesabının Meclisce görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
  • Belediyemizin 2022 yılı ücretler tarifesinde yer almayan işyerleri ile ilgili olarak günün değişen şartlarına uygun olarak belirtilen tarifelerin eklenmesi için meclis kararı alınması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
  • 10.2021 Tarih ve 79 sayılı Meclis kararı ile belirlenen spor kompleksi fiyat tarifelerinde güncelleme yapılması gerektiğinden söz konusu tarifelerde güncelleme yapılması ile ilgili Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
  • Yarı Olimpik Yüzme Havuzu (Sakarya Mahallesi) İskenderun’da hizmet vermeye başlayacak olup, bu nedenle ücret tarifesine ek olarak yarı olimpik yüzme havuzunun ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
  • Sahil kısmında bulunan 1 Nolu (Doğan Gazinosu) olarak bilinen yerde cafe hizmetinin yanı sıra restaurant hizmeti de verilmesi düşünülmekte olup, fiyat tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
  • Belediyemiz bünyesinde 2022 Mali yılında sözleşmeli statüde çalıştırılması düşünülen THS 2 Mühendis ve 1 Mimar için ödenecek net ücret tutarının belirlenmesi ve tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılmaları ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
  • İskenderun Belediye Meclisinin 05.12.2018 tarih ve 65 sayılı kararıyla kabul edilen “İskenderun Belediyesi Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte” değişiklik yapılmasına dair yönetmelik hususunda Meclisce gerekli kararın alınması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.