Trafik Haftası ile ilgili sürücüleri bilgilendirdiler!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanmakta olan Trafik Haftası, 01- 07 Mayıs tarihlerinde kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında her yıl okullarda ve çeşitli platformlarda etkinlik ve uygulamalar yapılarak trafik haftası ve trafik kazalarına karşı kamuoyu bilgilendiriliyor.

Bu etkinlikler kapsamında; Belen Belediye Başkanı ve Belen kaymakamı Trafik haftası dolayısıyla İlçe Emniyet müdürlüğünün uygulama noktasında sürücülerle buluştu.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen İlçe Emniyet  Müdür Vekili Metin Eker ve görevli polisler ile  birlikte, kontrol noktasında karayolunu kullanan sürücülere “Trafik Haftası” ile ilgili bilgilendirici broşür dağıtıp bilgi verip “İyi yolculuklar dileklerini” ilettiler.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; Trafikte dikkatsizlik ve dalgınlığa yer yoktur.

7 – 13 Mayıs “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Eker ve görevli polislerle birlikte, Belen polis kontrol noktasında, karayolunu kullanan sürücülere “Trafik Haftası” ile ilgili bilgi vererek, bilgilendirme broşürlerini takdim edip, iyi yolculuklar dileklerini ilettiler.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Mayıs ayının ilk haftası, vatandaşlarımızda trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek ve trafik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’’ olarak kutluyoruz.
Toplumumuzda ve her bireyin yaşamında, karayolu trafiğinin önemli bir yeri bulunmaktadır. Günümüzde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle çağımızın en önemli konularından biri de trafik güvenliği olmuştur.
Kural ihlalleri, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle meydana gelen kazalarda, binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır.

İlimizde karayolları trafik güvenliği ile ilgili olarak başta Emniyet ve Jandarma teşkilatımız olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız koordineli bir şekilde kazaların önlenmesi ve bundan doğan olumsuz sonuçların en alt seviyeye indirilmesi için yoğun gayret göstererek, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmektedir.
Trafikte dikkatsizlik veya dalgınlığa yer yoktur. Hatalar ve dalgınlıklar insanların sağlığına hatta hayatına mal olabilmektedir. Trafik kazalarının, kurallara uyulduğu takdirde önlenebilir olduğunu ve doğru ilkyardım uygulamaları ile hayat kurtarıldığını unutmamalıyız.
Bu konularda sorumlu bireyler olarak hepimize önemli görevler düşmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle;
Bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

gerçekleşmektedir.

Trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için tüm dünyada her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bu günü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak değerlendirilmektedir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.