İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ HATAY’DA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

SAVAŞ’IN ÇOCUKLARA 23 NİSAN ARMAĞANI: OYUNCAK MÜZESİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu şair-yazar Sunay Akın ile birlikte ‘Oyuncak: Uygarlığın Mirası’ müzesinin açılışını yaptı.

Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık arttırma yoluyla satın aldığı oyuncaklarla kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi’ndeki 400’den fazla oyuncak 2 ay boyunca EXPO 2021 Hatay’da olacak.

Başkan Savaş’ın özel çabalarıyla Hatay’a gelen müze, Savaş’ın çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı armağanı oldu.

Açılışta konuşan Savaş, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz, dünyada ilk defa çocuk bayramı ilan etmiş ve o günden bugüne çocuklarımız her 23 Nisan’da bu bayramı kutlamaktalar. Bugün belki size dünyadaki bütün çocukları getiremedik ama bütün çocukların oynarken mutlu olduğu en az 80 yıldan bu günümüze gelen oyuncaklardan esintiler getirdik. Sağ olsun üstadımız bu güne kadar İstanbul’da sergilediği oyuncak müzesinin en güzel eserlerini çocuklarımız için Hatay’a getirdi. Ben Sunay Akın’a büyün çocuklarımız adına canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

16 Mayın 1914 günü Bandırma vapuru İstanbul’dan ayrılırken Mustafa Kemal Atatürk’ü görmek isteyen bir çocuğun hikayesini anlatan Sunay Akın, Atatürk’ün 14 yaşındaki çocuğa, “Bak çocuk bu vatan hepimizin ama daha çok siz gençlerin, vazgeçmek yok değil mi?” diyerek Atatürk’ün vatanı çocuklara emanet ettiğini söyledi.

Açılışın ardından Lütfü Savaş, eşi Nazan Savaş, çocuklarla birlikte Sunay Akın’ın anlatımıyla müzeyi gezdi. 3 kuşağın da bir arada vakit geçirebileceği, çocukların gelişimi için büyük önem taşıyan oyuncakların bulunduğu sergi 500 metrekarelik alanda bulunuyor ve bu zamana kadarki en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.