AKAMİB’DE R. ONUR KILIÇER YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Akdeniz Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), seçimli olağan Genel Kurulu, Mersin’de yer alan birlik merkezinde gerçekleştirildi. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı R. Onur Kılıçer’in, tek liste ile girdiği seçimde Kılıçer yeniden Başkan seçildi. Genel Kurul’a Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) temsilcileri de katıldı. 

İhracatçılar desteklerden daha fazla faydalanmalı

Genel Kurul’da konuşan AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı R. Onur Kılıçer, “Pandemi etkisinin devam etmesine rağmen yılı ihracat artışıyla kapatan ihracatçılarımız yeni yıla da hızlı başladı. Yılın ilk 3 ayında ihracatını yüzde 14,1 artıran birliğimiz 238 milyon 269 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Özverili çalışmalarından dolayı tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri 2018 yılından itibaren geçen dört yıllık sürede 4 UR-GE faaliyeti, fuar katılımı, eğitimler ve ikili görüşmeler yaptıklarını belirten Başkan Kılıçer, “İhracat alanında pek çok destek mevcut, ihracatçılar olarak bu fırsatlardan daha fazla faydalanmamız gerekli. Birlikler ihracatçıların dış ticaret ofisleridir. İhracatçıların her türlü ihtiyacı içi çalışıyor, fikir alışverişi yapıyor, sektör sorunlarının çözümü için devletteki muhataplarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

 

Birlik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan R. Onur Kılıçer (ARKOPA AHŞAP PANEL SAN. A.Ş.), M. Bülent Aymen (BAY İÇ VE DIŞ TİC. A.Ş.),  Tarık Ciğer (İNTERTİM ORMAN İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.), Adem Derinel (YONPAŞ ORMAN ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş.), İsa Kızılöz (KITEM İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.) , Erdoğan Yayla (KİLİM MOBİLYA A.Ş.), Ömer Kazım (COŞANLAR EV GER. MOB. TİC. PAZ. LTD. ŞTİ. , Mustafa Karamemiş (BELLONA MOBİLYA SAN. VE TİC. A.Ş.), Ersin Dündar  (HİSS KAMIŞ SAN. TİC. İHR. LTD. ŞTİ.), Memduh Yıldırım (İNCOM ENDÜSTRİYEL MAK. İTH. İHR. TİC. A.Ş.), Semih Birbiri (GÜNEY AMBALAJ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.)

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.