“Bu ayıp HESOB’a yeter”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Antakya Belediyesi ev sahipliğinde Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz’e destek yemeği düzenlendi. Şu ana kadar iki isimin kongreye yönelik adaylık çalışması yapmasına rağmen sadece mevcut başkanın davet edilmesi tepkilere neden oldu.

 

Hiçbir lüksten kaçınılmadan hazırlanan ve mevcut adayın desteklenmesinin eleştiri konusu olduğu   İftar programında Tek taraflı atışma şeklinde geçen konuşmada proje ve vaatten uzak bir konuşma yapan Teksöz; “Onursal başkanımız İzzettin Yılmaz’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. Başkanımız İzzettin Yılmaz, göreve geldiği gün bizleri Antakya Belediyesi’ne topladı ve yardımcılarına esnafla ilgili ne varsa yapılacak dedi. Taşıma ruhsatları, tabela fiyatları düşürüldü. Hatay’da 69 odamızın birlik içinde kongrelerinin yapılmasındaki çabalarından dolayı Ticaret İl Müdürümüze değerli oda başkanlarıma teşekkür ediyorum. Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi’yi tamamladık. Kırıkhan’da büyük çapta bir sanayi sitesi yapımı sürüyor. Belen’de de yakın zamanda temelini atacağız. Sayın Valimizin öncülüğünde Altınözü Enek’te de bir sanayi sitesi yapacağız. Biz bunu 70 oda başkanımla birlikte yaptık. Bize genç lazım. Genç arıyoruz, işte örnek Aziz Fatih Yılmaz. Baba terbiyesi, ceketini ilikledi geldi. İşte mobilyacılar odası başkanım, berberler odası başkanım, ayakabıcılar odası başkanım. 24 saat yönetimimle birlikte emrinizdeyiz. Odalarımız kıt kanaat yaşamakta, geçirdiğimiz pandemi döneminde odalarımız aidat almamıştır. Esnafa katkı olsun diye aidat alınmayacak denmiştir. Odalarımızın varlıklarını sürdürmesi için mali dönemi zayıf olan odalarımıza gerekli katkılar yapılmıştır.

ALAKUŞ’U ELEŞTİRİRKEN “KENDİNİ ELE VERDİ”

Aday olan kardeşimiz odalarımızın bütçelerinin incelenmediğini söylemiş basın yayın aracığıyla. Bu odalarımızın bütçeleri 50 bin TL civarında. Bu işi gönül rızasıyla yapıyorlar. Nesini inceleyelim. İkinci bir konuda şahsımla ilgili oda başkanlarımızı zorla çağırıp toplantı yapmışız da oda başkanlarımız da kendisini arayıp bizi zorla çağırdılar, biz seninleyiz demişler. Hangi oda başkanım demiş bunu. Benim oda başkanlarım mert adam. Geldiler ve esnafın abisine, babasına sahip çıktılar. HESOB 500 bin kişiyi kapsayan Hatay’ın en büyük Sivil Toplum Örgütü’dür. Bu makamı sizlerle birlikte daha yukarıya taşımak için ekibimle birlikte şeref namus sözü veriyorum. Diyor ki gerçek esnaf oy kullansa ben seçimi kazanmıştım. Oda başkanlarımız esnaf değil mi? Hepiniz benim adıma esnaf başkanısınız. Hepinizin gözlerinden öpüyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Teksöz’ün Alakuş’a eleştiri yönelttiği konuşmasında kendisini ele verdiği görüldü. Alauş’un, esnaf için hiçbir toplantı yapmayanlar, mevzu koltuk olunca Pazar günü oda başkanlarını topladı şeklindeki eleştirisine Teksöz’ün verdiği “Esnafı zorla aramadık, geldiler ve babalarına sahip çıktılar” cevabı ise Alakuş’un haklılığını bir kez daha gösterdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.