Tüm Emekli Sen kongresini yaptı: Başkanlığa Çankaya getirildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şubesi, Olağan Kongresini yaptı.

 

Tek liste ile gerçekleşen kongrede Mustafa Çankaya oy birliği ile Şube Başkanlığına seçilirken. Müfide Koç, Birsen Fidan, Avni Piri, Ahmet Keven, Rızkullah Terbiyeli, Davut Ünlü Yürütme Kurlunda görev alırken  İbrahim Yıldırım, Songül Arıkan, Fahri Ademoğlu ise Denetleme Kuruluna seçildi.

Emeklilerin sendikal mücadelesinin önüne engel konulduğunu her fırsatta  kapanma iler karşı karşıya olduklarını ifade ederek Ocak ayı başında İskenderun’a temsilcilik olarak atandıklarını belirten Mustafa Çankaya, 1. olağan kongrenin ardından Nisan ayı sonuna kadar tüm şube ve temsilcilikler olarak kongreleri tamamlayarak Mayıs ayında da genel kurullarını yapacaklarını ifade etti.

Emeklilerin geçim derdi içinde olduklarını ifade eden Çankaya, her bir emeklinin farklı siyasi görüşte olduğunu anımsatarak “ Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, hak ve taleplerimiz için ortak bir mücadelenin içinde olmak zorundayız! Ancak hepimizin ortak kaygısı çalışırken ödediğimiz primlerin en iyi şekilde bize “insanca bir yaşam” şeklinde geri ödenmesini istiyoruz. Bu talebimiz sosyal devlet ilkesine uygun bir taleptir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.