KAMBERLİ VE AKAMBER MAHALLELERİ YENİ DEPOSUNA KAVUŞUYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), temiz, sağlıklı ve güçlü su iletimini sağlamak için projelerinden bir yenisini Altınözü ilçesinde hayata geçirdi.

Yatırım programı kapsamında sözleşme bedeli 1 milyon 721 bin 844 TL olan ve birlikte ihale edilen “Altınözü Akamber ve Kamberli İçmesuyu Depo İnşaatı”nda çalışmalara başlandığını belirten HATSU Genel Müdürlüğü, hayata geçen proje ile iki mahallenin de su sorunun çözüleceğini vurguladı.

 

İçme suyu iletimindeki verimliliği daha da arttırmak için Kamberli’deki yeni depo kapasitesinin 200 m3 olacağını ve 1500 metre terfi hattı yapılacağını; Akambere ise 100 m3 kapasiteli depo inşa edileceğini açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, gayrisıhhi, eski teknoloji, ekonomik ömrünü tamamlamış, sürekli arızalanarak su kayıplarına sebep olan şebekelerde de iyileştirme çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirtti.

 

HATSU Genel Müdürlüğü, depoların işlevini yitirmesinden dolayı oluşan su iletim aksamalarının yanı sıra  su kayıplarının da önüne geçmek için çalışmaların süreceğinin altını çizdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.