CHP’Lİ PARLAR’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI “İKİNCİ ZAM, BAŞKA ZAMLARI BERABERİNDE GETİRMEZSE ANLAMLI OLUR!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, asgari ücrete ikinci zam konusuna ilişkin açıklama yaptı.
Asgari ücretle ilgili ikinci zam tartışmaları ile ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Brüksel dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan, “Sendikalarla görüşmeler neticesinde yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde kesinlikle vatandaşımızdan, işçimizden esirgemeyiz” dedi.

Erdoğan’ın sözlerine ilişkin CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar’dan açıklama geldi. CHP’li Parlar şunları söyledi:
“SENE BAŞI YAPILAN ZAM ANLAMINI YİTİRMİŞTİR”
“AKP iktidarının kötü ekonomi politikası, liyakatsiz ve tutarsız ekonomi yönetimi nedeniyle milyonlarca vatandaş açlık ve yoksulluk sınırının altında ay sonunu getirmeye çalışıyor. Peş peşe gelen zamlar halkın belini bükerken, asgari ücrete, emekliye ve memura yapılan zamlar ise giderleri karşılayacak düzeye bir türlü getirilemiyor. Şimdi de asgari ücrete bir zam daha yapılması konusu gündemde. Muhalefet olarak olması gerekeni söylemek de bizim boynumuzun borcu. Eğer ikinci kez asgari ücrete zam yapılacaksa, bu zam, başka zamları beraberinde getirmemeli. Zira sene başında olduğu gibi asgari ücrete yapılan iyileştirmeden sonra tüm gıda ürünlerine, birçok ürüne ve faturalara gelen fahiş zamlarla yapılan bu iyileştirmenin tüm anlamı yitip gitmiştir. Siz isterseniz asgari ücreti 10 bin TL, 20 bin TL yapın hiç fark etmez. Önemli olan bu fiyat artışının ardından elektriğe, suya, gaza, gıda ürünlerine fahiş zamların yapılmamasıdır. Bunu bilip, ona göre mantıklı bir politika izlenmeli. Aksi, halkı yine aldatmaktan öteye gidemeyecek ve bir zam, diğer zamları beraberinde getirecektir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.