Yunus Değirmenci Kimdir?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Özçelik-İş Sendikası Adana Şubesinin 10.Olağan Genel Kurulu dolayısıyla bölgeye giden Genel Başkan Yunus Değirmenci, burada kendisine destek açıklaması yapan şube ve bölge başkanları ve yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda yeni döneme ilişkin tek tek söz alarak görüşlerini açıklayan şube ve bölge başkanları ve yöneticileri, sendikanın önümüzdeki Ekim ayında yapılması planlanan Genel Kurulu öncesi, mevcut Genel Başkan Yunus Değirmenci’nin, temsil ettikleri tüm üst kurul delegeleriyle koşulsuz yanında olduklarını ifade ettiler.

Yunus Değirmenci Kimdir?

Yunus Değirmenci 1962 yılında Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Soysallı Köyü’nde doğmuştur. İlkokula Soysallı, ortaokul ve lise eğitimine Develi’de devam eden Değirmenci, Endüstri Meslek Lisesi torna tesviye bölümünden mezun olmuştur.

1982 yılında askerliğini tamamlayan Değirmenci, 1984 yılı Aralık ayında Kayseri Taksan Takım Tezgâhlar Sanayi A.Ş. iş yerinde tornacı olarak işe başlamıştır. 1987 yılı Ekim ayında çalıştığı iş yerinde yapılan temsilci seçimlerinde Hak-İş’e bağlı Özdemir-İş Sendikası’nı temsilen iş yeri baştemsilcisi seçilmiştir. 1988 yılının Temmuz ayında Özdemir-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı’nı kurarak şube başkanlığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl Aralık ayında yapılan şube kongresinde şube başkanlığına seçilmiştir.

1991 yılında bağımsız Çelik-İş Sendikası ile Hak-İş’e bağlı Özdemir Sendikası’nın birleşerek Özçelik-İş Sendikası oluşmuştur, oluşan bu yeni sendikanın Kayseri Şube Başkanlığı’na devam etmiştir. Daha sonra adı Çelik-İş olarak değiştirilen mevcut sendikamızın şube başkanlığını sürdürürken, Hak-İş Konfederasyonu’nun da il başkanlığını uzun yıllar yapmıştır.

2010 yılından itibaren bir dönem Ak Parti Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Değirmenci, sendikamızın 2012 yılı Eylül ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda Genel Sekreterliğe seçilmiştir. 2016 yılı Ağustos ayının başından itibaren sendikamızın Genel Başkanlık görevine getirilen Yunus Değirmenci, 14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen Çelik-İş Sendikası 14. Olağan Genel Kurulunda yeniden Genel Başkanlığa, 10-11 Temmuz 2019 tarihinde yapılan Hak-İş Konfederasyonu 14. Olağan Genel Kurulunda Hak-İş Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Yunus Değirmenci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.