Hatay’ın Güzellikleri Bu Kez Ankara’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın turizm potansiyelinin, tarihi ve kültürel değerlerinin ve UNESCO tescilli gastronomisinin tanıtıldığı Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri kapılarını açtı.

“Barış, hoşgörü ve kardeşlik” temasıyla Başkent Ankara’da düzenlenen etkinlikte Hatay’ın birbirinden güzel yemekleri ve binlerce yıllık kültürü 4 gün boyunca sürecek muhteşem bir organizasyonla tanıtılıyor.

HatayBüyükşehirBelediyesibuönemliorganizasyondaşehrinsahipolduğukültürel, tarihi ve gastronomik değerleri tanıtmak için fuardaki yerini aldı.

HBB’nin açtığı stant Ankaralılardan ve misafirlerden büyük ilgi gördü. Fuarın ilk gününde HBB’nin standını Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ankara Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, STK, oda ve dernek temsilcisi ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

BAŞKENTTEN HATAY’A YOĞUN İLGİ

GazellaGazella Korosu’nun konseriyle başlayan açılışta, Hatay mutfağının yöresel lezzetleri gastronomi şovlarıyla tanıtılırken çok sayıda vatandaşa da künefe ikram edildi.

 

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri, künefeden çökeleğe, kağıt kebabından tuzlu yoğurda kadar coğrafi işaretli 10 ürünün tanıtımı ile 29 Mart’a kadar devam edecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.