İskenderun Eğitim Sen zamlara karşı ortak mücadele çağrısı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hükümetin ekonomi politikasının krizi derinleştirdiğine işaret eden Eğitim Sen İskenderun Şubesi, zamlara karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İskenderun Şubesi, zamları protesto etmek amacıyla Sağlık Parkında basın açıklaması yaptı.

İskenderun Emek ve Demokrasi Güçlerinin de desteklediği açıklamada  Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal, ülke tarihinin en zor süreçlerinden birisinin yaşandığını vurgulayarak  “KESK olarak, bu hafta boyunca tüm yurtta daha çok enerji zamlarını merkez alan bir noktadan , ‘Zamlar geri alınsın, özelleştirmeler iptal edilsin’ şiarı ile eylem ve etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

‘ARTIŞLAR HER ALANA YANSIDI’

Ünsal, iktidarın yeni ekonomik modeli adı altında piyasaya sürdüğü  “Kur korumalı mevduat sistemi”nin krizi daha da derinleştirdiğini belirterek   enerji alanında yaşanan artışların suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalar gibi ulaşımdan gıda ürünlerine, meyve ve sebzeden temel tüketim maddelerine kadar her alana yansıdığını ifade ederek halkı ortak mücadeleye çağırdı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.