YAKORDER’DEN OGM ve TÜBİTAK’A TEŞEKKÜR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER), Orman Geneğl Müdürlüğü (OGM) ve Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu Başkanlığı’na (TÜBİTAK) göndermiş oldukları dergi, kalem, ajanda, not defterleri için kurumlara teşekkür etti.

Dernek Başkanı Mustafa Özer, yaptığı açıklamada ‘‘ Dörtyol ilçemizde düzenlenen 17-19 Aralık tarihlerinde 7. İlk Kurşun Sanat ve Turunçgil Festivali kapsamında festival alanında özellikle çocuklara bedelsiz olarak dağıtılmak üzere dergi, ajanda vb. materyalleri, doğa, çevre, orman vb. ilgili kamu kurumlardan yazılı olarak talep ettik. Talep sonrası Orman Genel Müdürlüğü tarafından 100 adet Sincap Orman Çocuk Dergisi, Orman Genel Müdürlüğü isminin yazdığı 300 adet kurşun kalem, 300 adet tohumlu tükenmez kalem, 30 adet ajanda, 100 adet not defteri;

TÜBİTAK Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı tarafından, farklı yaş gruplarındaki çocukların faydalanabilmesi için popüler bilim dergilerinden, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerinden 320 adet gönderdiler.

Gönderilen metaryallerin büyük kısmını festival alanında, kalan kısmını ise 21 Ocak Cuma günü karne dağıtımı sonrası, Dörtyol Ortaokulu öğrencilerine, Dörtyol ilçemizde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençlere dağıtımlarını yaptık. Öğrenciler mutlu oldular.

Bu kapsamda festival alanında dağıtım esnasında yardımcı olan Dernek üyelerimizden Habibe Baran, Oğuzhan Cengiz ve Halis Kalkan’a, gönderdikleri materyallerle, çocukların mutluluğuna sebep olan Orman Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK Başkanlığına teşekkür ederiz.’’dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.