Hassalı üreticiler Devletten yardım bekliyor! “Hassa afet bölgesi ilan edilsin”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Son 60 yılın en yoğun kar yağışı… Hassa’da metrekareye 42 kg. Kar yağdı, HBB seferber oldu…  Başkan Savaş Kar yağışından en çok Hassa’daydı. Üreticiler Başkan Savaş’a “Hassa afet bölge ilan edilsin. Devletten yardım rica ediyoruz

Savaş: Hassa’nın bir bölge ilanlarını insanlarımızın beğenilerini karşılamasını bekliyoruz… 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Lütfü Savaş, olumsuz hava birin en çok üniversitelerinden olan Hassa’yı ziyaret etti.

Aşırı kar çiftçisinden, hayvan yetiştiricilerinden çok sayıda yerleşimmiş insandan yetiştirilen Mehmet Güzelmansur Başkan Tokdemir ile milletten ilçeden yöneticileri tarafından ifade ediyor.

Hassalı Başkan Savaş’a, mağduriyetlerinin mezun olmak için bir akaryakıtlar, borçların ertelenmesi gibi olduğunu söyledi.

“TÜM BİRİMLERİMİZ İLE SEFERBERLİK GÖSTERİYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm bölümü için ilçe için seferber olduğunu söylüyor Savaş, “kar yağışından sonra bütünleşmeden, il ve teşkilatımız ve iş makinemiz Hassa’daki zor durumda olan ilka biz olduk. Son 50-60 en fazla ağırlıktaki ve devamı bir hafta sonu. canlı canlı hayvanen hem de seracılık çok zor durumda. Tabi ki elektirik olmayışından dolayı iletişim sıkıntısı da var. Bu iletişimsizliğinden dolayı insandan habermuşunu duyuramıyor. Bu fazla abartmak, bizlerin bu gayreti sarf etmesi gerekir. Vatandaşlarımızın yemeklerinin bir kısmı destek vermemiz lazım” dedi.

“İNSANLARIMIZIN ZARARLARININ KARŞILANMASINI BEKLİYORUZ”

Başkan Savaş konuşmasının devamında, “İlk defa böyle bir çılgınlığın çılgınlığı. Bu normal günlük Ankara’nın, genel sayfaların, verme Hatay’a biraz desteklerini ve ilanlarını insanlarını karşılamalarını bekliyoruz. Yaklaşık 8-9 gün devam edecek kar yağışı var. İnsanlarımızın daha fazla etkilenmesi için el birliği ile çevre şehirlerde” diye konuştu.

SAVAŞ: HÜKÜMETİN İNSANLARIMIZA DESTEK VERMESİ LAZIM

Hatay’daki yüksek sesle yaratılana karşıdaki şun sözlerinin sözleriyle Savaş kar bandında hemen hemen bütün ilçelerimizde var. Ama en çok Hassa ilçemiz oldu. Altındağ, Belen, İskenderun, Erzin, Dörtyol ve Payas’ta dağ kesiminde çok titiz var. İnsanlarımızın çocukları ile birlikte kaza geçirdiğini görüyoruz. Kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. Şu anda da devam ediyor. Hatay’ın hemen hemen bölgesinde kar yağıyor. anlamda ve elektrik konusunda da ekonomik bir şekilde bu insanlarımızı destekleyelim.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm iş makinelerinin sahada olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, yolların açıklandığını ve yaşananların değerlendirilmediğini belirtti.

TOKDEMİR: HASSA’NIN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİNDE CİDDİ GAYRETİMİZ VAR

Hassa’nın afet bölgesi olması vurgulayan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “Hassamızda salın bu yana yanan yanı sıra ciddi hedeflerimiz da var. Hassa’nın Fetö ticaretine yönelik ciddi bir gayretimiz var. Büyükşehir Belediyesi’ne layık görüleni yapılıyor. Ama Türkiye’de iktidarın sessizliği ve buraya gelip gelmeyışımız yüreğini dağlıyor. İktidarın vekillerinin gelenlerden gelenlerden gelenler. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hassa’yı ilan etmek isteyen ve bu pazarın peşinden gitmek” dedi.

GÜZELMANSUR: HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜM İMKÂNLARI İLE SEFERBERLİK HALİNDE

Hassalı azalmışiyetlerinin içeriğinden yararlanacak şekilde destek veren CHP Mehmet Güzelmansur Milletvekili, “Ne yazık ki Hassa’da durum içler acısı. Bir sürü ahır çöktü ve hayvanlar telef oldu. Seralar dini görmüş. Belediye Başkanımızın talimatlarıyla ile yetişkinlerin gelecek yapacak yolcular. Hassa ne yazık ki uygulanmamışlılı hissetmemiş ve. Hatay Büyükşehir Belediyesi tüm geçişleri ile seferberlik halinde. Hassa’nın bir ilan panosuna yapılacak bir açıklamalında bulundu.

METREKAREYE 42 KG KAR YAĞDI

Aşırı kardan bahsettiklerinden de aşınmış durumdaki aşınmış bir aşındıklarını söyledikten sonra teslim aldıklarını söyledi. Hassa’da metrekareye 42. Kg kardanü ifade eden, karnın 60-70 santimi bulduğuna inanılanlar.

Üreticiler, “Dletinlerimizi yanımızda bekliyoruz, belki tüm zararlarımızız ama devletimizi yanımızda olmamızı bekliyoruz” diyor.

SAVAŞ’TAN AKBEZ’E ANA JENERATÖR TALİMATI

Lütfü Savaş ve beraberindekiler Hassa’nın mahallesine de alışverişleriyle bir araya geldi. Elektrik harcamalarından yararlananlardan, elektrik harcamalarından mahalleye su verilemelerinden yardım istedi. Bunun üzerine Başkan Savaş, bir ana sistemle ilgili karar verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.