HBB ekipleri çok başarılı bir sınav verdi HBB müthiş başarıya imza attı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan sağanak yağmur ve kar yağışıyla mücadelede müthiş başarının altına imza attı.

HBB Afet Koordinasyon Merkezi(AKOM) ekipleri, 2 gün boyunca gök gürültülü sağanak yağış, kar yağışı ve fırtına nedeniyle oluşan fabrika yangını, su baskını, yol çökmesi ve dere taşkınına ivedilikle müdahale ederek bu zorlu sınavdan başarıyla geçti.

Merkeze gelen her ihbarı özenle değerlendiren HBB ekipleri, sağanak yağış ve yer yer kar yağışının etkilerini en aza indirmek için 40 iş makinesi, 35 itfaiye aracı, 280 personel ve HATSU’ya ait çok sayıda araç ile Hatay halkının yanında oldu.

LÜTFÜ SAVAŞ: TÜM GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETTİM

AKOM ekiplerinin hummalı çalışmaları hakkında konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “AKOM’da yetkililerimizin gözetimde 24 saat boyunca kriz masası oluşturuldu. Ben de tüm gelişmeleri yakından takip ettim. Belediyemizin 444 12 06, 153 ve 185 numaralı telefonlarına yapılan tüm ihbarlar değerlendirildi. Akşam saatlerinden itibaren sahadaki araç sayımızı arttırdık. Ekiplerimiz fabrika yangını, yol açma, su baskını, yol çökmesi ve dere taşkını gibi olaylarla mücadele etti. Can kaybının ve mahsur kalma olaylarının yaşanmaması bizi sevindirdi. Sahada özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” dedi.

AKOM yetkilileri, 24 boyunca teyakkuz halinde olduklarını, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı her türlü tedbir ve önlemin alındığının altını çizdi ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.