Belen’den kartpostallık görüntüler

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Haber fotoğrafçılığı Belen’den gelen kartpostallık görüntülerle bir kez daha anlamını buldu. Fotoğraf çekmenin sadece resimlemek olmadığı estetik kaygıları taşıyarak deklanşöre basıldığını da ifade etmiş oldu.

Bu bakış açısı ve anlayışla deklanşöre basan Belen Belediyesi Basın Biriminde görevli İbrahim Korkmaz’ın çektiği Belen’in karlı fotoğraflarına gelen değerlendirmeler “Belen’den kartpostallık görüntüler” şeklinde oldu. Estetik ve sanatsal bakış açısıyla çekilen her fotoğrafın gelecek için bir belge olduğunu da bilir fotoğrafla ilgilenenler. İyi bir haber fotoğrafının belge özelliği taşıyabilmesi için estetize edilmesi, ayıklanması, temizlenmesi gerekir. Bu titizlik fotoğrafı görenin algılamasın da kolaylık yaratır. Bu bakış açısı da çekilen fotoğrafın etki gücünü arttırır.  Bu bakış açısıyla haber fotoğrafçılığı estetik olmalı ki daha etkili olsun ve amacına hizmet esin. 

Türkiye’nin en önemli geçitlerinden birisi olan Belen Geçidinde kar yağışı nedeniyle trafiğe kısa süreli olarak kapatıldı. Daha sonra Geçit ile ilgili trafik akışı kontrollü olarak yapıldı. Yapılan çalışmaları yakıdan takip eden Belediye Başkanı İbrahim Gül, bölgede etkili olan  kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışmalarının hummalı bir şekilde çalışmaların devam ettiğini sosyal ağlardan takipçilerini “Lütfen acil durumlar dışında araçlarınızı kullanmayınız” şeklinde bilgilendirdi.

Öte yandan Belen Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kar yağışının başlamasının ardından, Belen genelinde kar temizleme çalışmalarına, aralıksız devam etmeyi sürdürüyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.