HATAY’DAKİ TEK YANIK MERKEZİ SURİYELİLERLE DOLU, HASTALAR YER BULAMIYOR

Published on:  /   Yorum yapılmamış

YANIK ÜNİTELERİ YETERSİZ, HASTALAR TEDAVİ İÇİN ŞEHİR ŞEHİR, HASTANE HASTANE DOLAŞIYOR

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yanık ünitelerinin yetersizliği nedeniyle yer bulmayan, hastane hastane, şehir şehir dolaşan yanık hastalarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

 HATAY’DA 1 YANIK MERKEZİ VAR, O DA SURİYE’DEN GELENLERLE DOLU

Hatay’daki tek yanık merkezinin 1,6 milyonluk Hatay nüfusuna, Hatay’da yaşayan 550 bin Suriyeli’ye, sınır dışından gelen Suriyelilere ve yanık ünitesi olmayan/dolu olan çevre illerden gelen yanık hastalara hizmet vermesinin beklendiğini belirten Güzelmansur “13 yatak kapasitesi olan bu merkezde son zamanlarda Suriye’den getirilen yanık vakaları nedeniyle yer bulmak olanaksız” dedi.

 

Güzelmansur’un Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yanıltmasını istediği konular şunlar:

  1. Türkiye’de kamu hastanelerine bağlı kaç yanık ünitesi/merkezi ve yanık yatağı hizmet vermektedir? İhtiyaç duyulan sayı nedir?
  2. Türkiye’de ve Hatay’da bir yılda yanık üniteleri dolu olduğu için yer bulamayan ve tedavisine geç başlanan hasta sayısı nedir?
  3. Hatay’daki 13 yatak kapasiteli tek yanık merkezinin, 550 bin Suriyeli ile birlikte 2.2 milyonluk bir nüfusa, çevre illerden gelen hastalara ve Suriye’den getirilen yanık hastalarına hizmet vermesinin beklenmesi gerçekçi bir yaklaşım mıdır?
  4. Hatay’da yanık ünitesi/merkezi sayısının ihtiyaç doğrultusunda artırılması için bugüne kadar neden bir adım atılmamıştır? Bundan sonra herhangi bir adım atılacak mıdır?
  5. Ülkemizde yanık hastanesi kurulması için planlanan/yürütülen bir çalışma var mıdır? Detayları nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.