Adını İskenderun Karidesi ve İSOS tarihi Savaşından aldı: Karidessos İskenderun’un En İyi Mezesi seçildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İSTE Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Öğrencisi Nafiz Yurtman Karidesisos ile birinci oldu…

‘İskenderun En İyi Mezelerini Arıyor’ sloganıyla yola çıkarak erkinlik düzenleyen  İskenderun Gastronomi Derneği’nin yarışma jürisi birinciyi seçmekte oldukça zorlandı. Birbirinden lezzetli deniz ürünlerinden yapılan mezelerin yarıştığı etkinlikte İskenderun Karidesi ve İSOS tarihi Savaşından alan “Karidessos” birinci oldu.

 

Karidesisos, İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm ve Gastronomi Bölümü yüksek lisans öğrencisi  Nafiz Yurtman’a  birincilik getirdi.

 

İskenderun Karidesi ve İSOS tarihi Savaşından adını alan Karidessos’u bölgede yetişen kereviz ve havuç, Amanoslar’ın endemik bitkisi zahter, İskenderun’un verimli tarlalarında yetişen maydonoz, sosunda bölgenin sıcaklığı ve narenciye bahçeleri, Yarıkkaya ve İskenderun’un üzerine çöken hafif grimsi havayla bütünleşerek hikayesini yansıtması birinciliğe taşıyan noktalar oldu.

 

Böylece  Karidessos, İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm ve Gastronomi öğrencilerinden  Nafiz Yurtman’a  birincilik getirdi.

 

Jüri;  Süleyman Demirel, Bilge Gülben Gülgeç, Edip Zelluh, Gülşen Sökmen, Jale Nur Süllü, Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, Şeref Doğan, Murat Aydından oluştu.

 

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,  Hatay Milletvekili Suzan Şahin, HHB Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, yarışmacıların hazırladığı mezeleri tattılar. Aynı yarışmada; İbrahim Yardıç ikinci, Hülya Çil üçüncü, Gülşah Çobi dördüncü oldu.

Yarışmacıların hazırladıkları mezeler ve içerikleri ile hikayelerini anlattıkları ‘İskenderun En İyi Mezelerini Arıyor’ yarışmasında İskenderun Gastronomi Derneği  Başkanı Gülşen SökmenDeniz ürünlerimizi de sergileyebileceğiz. Türkiye’nin lezzet köşesinde bu bizim artı puanımız ”dedi.

 

Nazan Savaş, Gastronominin çok ciddi bir iş olduğunu belirtti. Hatay’ın EXPO ile Gastronomi konusunda çok büyük adımlar attığını ve atacağına vurgu yapan Savaş,  bu konunun, bir o kadar keyifli ve bir o kadar zevkli bir iş, her alanda insanların ilgi gösterdiği bir alan olduğunu kaydetti.

 

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Bugün burada deniz ürünlerimiz ve mezeler konusunda yapılan yarışmanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerle zengin olan Hatay mutfağı daha zenginleşmekte” dedi ve kaya koruğu, turunç gibi İskenderun’u gün yüzüne çıkacak birçok ürüne dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.