Başkan Tosyalı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Basınımız, kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli bir kamu görevini ifa etmektedir” dedi. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yayınladığı mesajında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Basının toplum adına önemli bir görev yaptığı belirten Başkan Fatih Tosyalı, mesajında şunları kaydetti:

“10 Ocak 1961’de 212 Sayılı Kanun ile yürürlüğe girerek, basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün 61. Yılını kutlamaktayız.

Basınımız, kamuoyunu bilgilendirmek gibi önemli bir kamu görevini ifa etmektedir. Milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini ifa eden basın organları demokrasinin en büyük güvencesidir. Vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve dili olan, milletimizin bilgi edinme ve haber alma ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına sebep olmuş gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar.

Zor şartlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile kentimizin ,ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için olumlu rol üstlenmeye devam edeceklerdir.

Bu vesile ile tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum.

Ebediyete intikal eden ve görevi esnasında şehadete intikal eden gazetecilerimizi rahmetle anıyor, tüm basın mensuplarına sağlık ve başarılar diliyorum”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.