Bu ilk değil daha önce de defalarca aynı olaya tanık olmuşlardı! Kabristanın kapılarını çaldılar…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz’un Nergizlik Yaylasına ait kabristanın kapıları hurda niyetiyle gizlice götürüldüğü iddiaları gündemde. Ekim2020’de Belen İskenderun ve Arsuz’u etkisi altına alan ve yangında büyük zarar gören ve harabeye dönen kabristanın yaraları sarılmadan bu kez de hırsızlık olayı ile karşı karşıya kaldı.

Yeni yıl öncesinde kabristan ziyareti yapmak için kabristana gelen köylüler kabristanın demir kapıların söküldüğünü, yine aynı kabristana ait tuvaletlerinin iki kapısı, el yüz yıkama lavabosu da monte edilerek söküldüğü mezarlık ziyaretinde Öte yandan yine yakın tarihlerde zeytin bahçesinde sulama içim döşenen sulama borularının da bir hurdacı tarafından toplanmış olarak suç üstü görülmesi sonucunda köylülerden özür dileyerek sulama hortumlarını bırakması olayını da yaşadılar.

Mezarlığın kapılarının daha önce de bir kaç kez ‘hurdacılar tarafından sökülüp hurda niyetiyle hurda alımı yapanlara satıldığını’ söyleyen yayla sakinleri, bir önceki muhtar döneminde de mezarlığa ait kapıların söküldüğü ve hurdacıya satıldığının tespit edildiğini, dönemin muhtarının hurda alımını yapan yerleri tek tek gezdiğini ve mezarlığa ait kapıların bulunması sonucunda tekrar kapılara monte edildiğini ifade ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.