Fatih Tosyalı: Küşadiye ruhsatı alımlarında 1 Mart 2022’YE uzadı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Küşadiye ruhsatı alımlarında 31 Aralık sonuna kadar yüzde 50 indirime giden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bu süreyi 01 Mart 2022 tarihine kadar uzattığını müjdeledi;

ESNAFA HAYIRLI OLSUN!

HESOB Başkan vekili Erol Akın ve esnaf odaları başkanları, esnafa kolaylık olsun diye küşadiye ruhsatı alımlarında 31 Aralık sonuna kadar yüzde 50 indirime giden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaret ederek, gelen yoğun talep üzerine sürenin uzatılmasını talep etti. Başkan Tosyalı da öneriye kayıtsız kalmayarak, indirim sözünü 1 Mart 2022 tarihine kadar uzattı. Başkan Tosyalı, yeni yılda da harçlara zam uygulamadığını anımsattı.

‘ESNAFIMIZIN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEYİ KENDİMİZE BORÇ BİLDİK’
(Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) HESOB Başkan vekili Erol Akın ve esnaf odaları başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaret ederek, küşadiye ruhsatı alımlarında yapılan indirimde sürenin uzatılmasını istedi. Başkan Fatih Tosyalı bu öneriye destek vererek süreyi 1 Mart tarihine kadar uzattı.
Başkan Fatih Tosyalı açıklamasında, “İskenderun’da iş yeri açmak isteyen esnaf mevcut harçları yüksek buluyorlardı, böylece iş yeri açmaktan vazgeçebiliyor ya da ruhsatsız olarak iş yerini açıyorlardı. Bizlerde idare olarak geçtiğimiz yıl 31 Aralık tarihine kadar meclisten oy birliğiyle mevcut şartları iyileştirmek amacıyla yüzde 50 gibi bir indirime gitmiştik. Yoğun talep üzerine, esnaf oda başkanlarımızın da talebini yerinde bularak, bu süreyi 1 Mart 2022 tarihine kadar uzattık. Değerli esnafımıza ve tüm hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Şehrimizde hizmet veren esnafımızın sıkıntılarını her daim kendi sıkıntımız bildik. Esnafımızın yükünü hafifletmeyi kendimize borç bildik. Bu doğrultuda oy birliği ile karar alan İskenderun Belediye Meclisimizin tüm üyelerine ve katkılarından dolayı HESOB Başkan vekilimiz Erol Akın Bey’e, tüm esnaf oda başkanlarımıza ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. İskenderun’umuza ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

HESOB Başkan Vekili Erol Akın da, duyarlılığından ötürü esnaf oda başkanları adına Başkan Fatih Tosyalı’ya teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız her zaman esnafın yanında olmuştur. Bugün küşadiye ruhsatlarında yapılan indirimin 1 Mart tarihine kadar uzatılmasını çok yerinde bir karar olarak görüyoruz. Bizleri kırmadı, destek verdi. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 1 Mart tarihinden sonra ruhsat almayan esnafa yönelik denetimler artmalı, cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. Siyah ve beyazı ayırmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘MÜŞTERİ, FİYAT TARİFELERİNİ GÖRMELİ’
Berberler Odası Başkanı Nurettin Tabaş da, fiyat tarifelerinin yazılı olarak görünür yerde beyan edilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Bir işyerine müşteri geldiği yerde zaman, hangi hizmete ne kadar ödeyeceğini bilmeli. Esnaf bu konuda gerekli sorumlulukları yerine getirmelidir” dedi.
Başkan Fatih Tosyalı da, “Pazarlarda bu uygulamaya dikkat ediyoruz. Etiket olmayan tezgahları kaldırıyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.