İç kaynaklı başarı mutluluk getirir Performans odaklı çocuk yetiştirmeyin Mutluluk odaklı çocuk başarılı olur

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İç kaynaklı başarı mutluluk getirir

Performans odaklı çocuk yetiştirmeyin

Mutluluk odaklı çocuk başarılı olur

 

Yükseliş Koleji tarafından düzenlenen “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” Konferansına katılarak, eğitim bilimci, yazar Dr. Özgür Bulat’ın Yükseliş Koleji Bilim Kampusunda konuşmacı olarak katıldığı “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir” konulu söyleşi programı ilgi gördü.

 

Eğitim-Bilimci Dr. Özgür Bolat, “Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir?” başlıklı bir seminerde konuştu.

anne ve babaların çocuklarını yetiştirirken yaptığı hatalara bilimsel verileri de kullanarak dikkat çeken Dr. Özgür Bolat Mutluluğu dış kaynaklarda bulanlar, kendilerini mutlu edemezlerse bu eksikliklerini bağımlılıklarla doldurduklarını anlattı.

 

İç kaynaklı başarının mutluluk getirdiğini, değerlerinin farkında olan insanların mutlu olduğunu anlatan Bolat, ideal olanın, başarı odaklı mutluluk değil mutluluk odaklı başarı arayışı olduğunu anlattı.

 

Dr. Bolat, “Birçok insan bireysel başarılarıyla mutlu olmaya çalışır. Bu dış kaynaklı mutluluğun sürmesi için sürekli başarılı olmaları gerekir. Mutluluğun özünde kabul görmek var. Bir insan başka bir insan tarafından kabul görünce mutlu oluyor. Bakıyorsunuz evli çiftler mutlu. Neden? Çünkü en az bir kişi tarafından kabul edilmişler. Bir öğrenci, öğretmeni ya da diğer arkadaşları tarafından kabul görmediğinde sıkıntı yaşıyor. Okula gitmek istemiyor. Okullarda çocuklara başarılı ve başarısız olduklarında nasıl hissettiklerini sorduğumda başarılı olursak iyi başarısız olursak kötü hissederim diyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? Çocuklarımız duyguları bilmiyorlar. Üzüntüyü hissetmeleri gerek. Performans odaklı çocuk yetiştirmeyin.

İnatçı çocuk yoktur. Kimliğini kabul ettirmek isteyen çocuk vardır

Kazanmaya ya da başarıya bağlı bir mutluluk sürdürülebilir değildir. Onun için bir ortamda öğretmen veya aile ne kadar çok ödül kullanırsa, çocuk da o kadar performans odaklı olur ve kolay işleri seçer. Bu da gelişimi durdurur ve ilerleyemez. Onun için çocuklarımızı performans odaklı yetiştirmemeliyiz. İnatçı çocuk yoktur. Kimliğini kabul ettirmek isteyen çocuk vardır.” Dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.