İskenderun’da “Noel Bayramı” Programları Belli Oldu: Ortodoks ve Katolik Kiliselerinde Ayrı-Ayrı Ayinler Düzenlenecek…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bu Cuma gecesi kutlanacak olan Noel Bayramının kutlama programları belli oldu. Buna göre, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesindeki ayin saat 17.00 itibariyle başlayacak. İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesindeki Noel Ayini ise saat 23.00’te gerçekleştirilecek.

 

 

Her yıl 24-25 Aralık’ta kutlanan “Noel Bayramı” dolayısıyla, tüm dünyada olduğu gibi İskenderun’da da Noel Coşkusu yaşanmaya başlandı. Bayram dolayısıyla, İskenderun’daki

kiliselerde gerçekleştirilecek Kutsal Ayinlerin programları da belli oldu.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesindeki ayin saat 17.00’da başlayacak. Ortodoks Kilisesindeki ayini Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ile Yusuf Nicholas Papasoğlu yönetecek.

Müjdeleme Latin Katolik Kilisesindeki Noel Ayinin başlama saati ise 23.00 olarak belirlendi. 25 Aralık Cumartesi günü de saat 11.30’da bir Kutsal Ayin gerçekleştirilecek. Kutsal Noel Ayinini, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti yönetecek ve Kilise Pederi Dariusz Dogondke (Daryuş Dogonke) de Bizzeti’ye eşlik edecek.

Noel Ayinlerinde, kısıtlı katılımın yanı sıra, Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına riayet edilmesi hususunda oldukça temkinli davranılacak. Geçtiğimiz yıl, tüm dünyada yaşanan Coronavirüs (Covid-19) Pandemisi dolayısıyla kiliselerde ayin gerçekleştirilememişti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.